VANDPLUS - Kilen

Lars  Jørgensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 34 45.

Kilen Solrød

VANDPLUS - Kilen

Kilen er et klimatilpasningsprojekt, der har til formål at forsinke regnvand før udledning til Solrød Bæk. Bassinerne kan rumme regnvand i forbindelse med skybrud og beskytter mod en såkaldt 10 års-hændelse. Bassinet har et volumen på 1980 m3.

Kilen fungerer samtidig som aktivt byrum. Kilen skal skabe merværdi ved at kombinere og give plads til: Vand, Bevægelse, Miljø, Fællesskaber og Læring. Anlægget består primært af to bassiner forbundet med en ca. halv meter dyb vandrende.

Det mindste bassin har et volumen på 460 m³ og er opbygget i forskudte gabioner (trådkasser fyldt med sten). Bassinet er designet som et ”grønt” regnbed med varieret bevoksning af vand- og sumpplanter. En flydebro leder en sti igennem bassinet.

Det største bassin er på 2.230 m³ og er udført i beton. Nede i bassinet er forskellige sportsaktiviteter, såsom basketballbane og crossfit-elementer placeret. Adgangen til bassinet sker via en betonrampe i forskudte plateauer, som også kan benyttes til siddepladser og leg mm.

Imellem bassinerne løber en ca. 2 m bred asfaltkanal, som kan rumme ca. 475 m³ vand. Kanalen og det store bassin vil kun være vandfyldte i få og begrænsede perioder om året. I den resterende tid kan anlæg og bassiner benyttes af eleverne fra Solrød Gymnasium og borgere i alle aldre som et aktivt byrum. 

Læs mere

 

Fakta

Adresse: Solrød Center 2, 2680 Solrød Strand.

Rådgiver: Active City Transformation og Rambøll

Bygherrer: Solrød Kommune og KLAR Forsyning

Samarbejdspartnere: Solrød Kommune, Greve Solrød Forsyning (KLAR Forsyning) og Solrød Gymnasium

Anlagt i 2015-2016. kan håndtere 2.690 m3 vand.