Vision til kødkontrol - plucks- og tarmsæt

Dorte Lene Schrøder-Petersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 13 59.

kamera

Vision til kødkontrol - plucks- og tarmsæt

2023

 

Målene med AP2 er at

  • Udvikle og opstille et visionudstyr på værtsslagteri, der er egnet til kontrol af plucks- og tarmsæt.
  • Udvikle algoritmer til registrering af relevante slagteribemærkninger på plucks- og tarmsæt såsom forureninger, betændelse i lunger og hjertesæk, leverpletter, infektion m.m.
  • Teste systemets funktionalitet.

2022

Formålet med projektet er at fremme lønsomheden på svineslagterierne ved at ensarte, effektivisere og semi-/fuldautomatisere kødkontrollen samt ved at reducere risikoen for oversete bemærkninger.

Projektstatus 4. kvartal 2022

Det vigtigste nye output er, at visionudstyret er hængt op på værtsslagteriet. Udstyret er placeret så tidligt på båndet, at det, foruden at detektere lungebetændelse (akut og kronisk) og kronisk bughindebetændelse, også er muligt at detektere manglende organer med god varsel til båndkontrollen.

Den næste store aktivitet i projektet er at optage nok referencebilleder til algoritmeudvikling. Dernæst skal der udarbejdes en metodefaserapport.

tarm2

Projektstatus 3. kvartal 2022

Det vigtigste nye output er, at der er blevet udarbejdet en kravspecifikation til udstyret, samt at relevante slagteribemærkninger på pluks- og tarme, med særlig fokus på prævalens og synergi med fund på slagtekroppen, er blevet udvalgt og godkendt af følgegruppen (på følgegruppemødet 1. september 2022).

Derudover er der foretaget analyse og valg af kamera- og lyssætning til visionsystemet. Efter aftale med værtsslagteriet er placering af udstyret valgt.

Den næste store aktivitet i projektet er, at udstyret bliver hængt op på værtslagteriet, og der påbegyndes  optagelse af referencebilleder til algoritmeudvikling.

aplu

Projektstatus 2. kvartal 2022

Det vigtigste nye output er, at der er ved at blive udarbejdet et notat om slagteribemærkninger på pluks- og tarme, med særlig fokus på prævalens og synergi med fund på slagtekroppen.

Notatet er baseret på møder med nøglepersoner og besøg på værtsslagteriet.

Derudover er der foretaget en analyse af, hvilket kamera- og lyssætning der skal anvendes til visionsystemet.

Den næste store aktivitet i projektet er at afholde følgegruppemøde (1. september 2022), hvor følgegruppen bl.a. skal tage stilling til, hvilke slagteribemærkninger der skal udvikles algoritmer til at detektere.

Sideløbende skal der udarbejdes en kravsspecifikation til udstyret, hvorefter udstyret opsættes og afprøves på værtsslagteriet.

Projektstatus 1. kvartal 2022

Det vigtigste nye output er, at der er aftalt et besøg på værtsslagteriet mhp. at vurdere kødkontrolfund samt finde en egnet plads til opsætning af visionudstyret.

Der er desuden iværksat en gennemgang af slagteribemærkninger på plucks og tarme, særligt med fokus på prævalens og synergi med fund på slagtekroppen.

Den næste store aktivitet i projektet er at udarbejde et katalog over prioriterede bemærkninger, som visionudstyret skal kunne identificere. I forbindelse med udarbejdelse af kataloget vil relevante slagteribemærkninger blive præsenteret for følgegruppen, så denne kan hjælpe med prioriteringen. Derudover skal der findes løsningsmodeller til billedoptagelse med særligt fokus på problemstillingen med at få gode billeder af alle overflader og af glinsende organer.