Vision til kødkontrol - plucks- og tarmsæt

Ole  Ryding

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 15 66.

kamera

Vision til kødkontrol - plucks- og tarmsæt

2023

 

Målene med AP2 er at

  • Udvikle og opstille et visionudstyr på værtsslagteri, der er egnet til kontrol af plucks- og tarmsæt.
  • Udvikle algoritmer til registrering af relevante slagteribemærkninger på plucks- og tarmsæt såsom forureninger, betændelse i lunger og hjertesæk, leverpletter, infektion m.m.
  • Teste systemets funktionalitet.

Projektstatus 3. kvartal 2023

Det vigtigste nye output er, at

• Der nu er etableret forbindelse til de to kameraer, som opsamler billeder af plucks

• Annotering af organer er startet for at kunne bygge en AI-model som kan afgøre, om specifikke organer er tilstede, eller om de mangler i pluckssættet.

• Kamera over tarmbakke er desværre afbrudt pga. indtrængning af vand i kamerahuset. Nyt kamera og objektiv skal opsættes

Den næste store aktivitet i projektet er at

• Få bygget en AI-model som vil kunne afgøre, om begge nyrer er repræsenteret i pluckssættet. • Få genetableret kamera og billedopsamling over tarmbakkerne.

Projektstatus 2. kvartal 2023

Det vigtigste nye output er, at lamper og kameraer er genopsat, og at der er indsamlet billeder af tarmbakke og plucks fra det ene kamera, via stand-alone PC kortvarigt placeret ved opstillingen. 

Der er endvidere etableret forbindelse mellem kamera og server, så der nu kan indsamles billeder på server. Desværre er der stadig elektriske problemer, og vi har aktuelt kun forbindelse til et af de tre kameraer. Der er mistanke om en kabelfejl.

Forberedende arbejde mht. at kunne annotere billeder er foretaget, således at vi hurtigt kan komme i gang med at anvende billederne, når forbindelserne er på plads.

Den næste store aktivitet i projektet er at få rettet diverse elektriske fejl, så at vi kan indsamle billeder fra alle 3 kameraer. På de indsamlede billeder skal de forskellige organer annoteres, så der kan udvikles en algoritme til at identificere og isolere de forskellige organer. Når organerne er identificeret, tjekkes der i første omgang for, om alle organerne er der, eller om båndløber skal informeres, så et manglende organ kan blive lokaliseret.

pluck2

Projektstatus 1. kvartal 2023

Det vigtigste nye output er, at der arbejdes med at få etableret en serverløsning til eksekvering af softwaren, da værtsslagteriet ikke ønsker en dedikeret stand-alone PC. Kameraerne kræver dedikerede højhastigheds virtuelle netværksporte på serveren, og senere vil der skulle bruges grafikkortressourcer for at kunne eksekvere koden hurtig nok.

Senest er det konstateret, at de  monterede lamper og kameraer desværre ikke har været monteret korrekt. Der er derfor trængt vand ind i kamera- og lampehuse. Alle husene er blevet afmonteret og er nu ved at blive kontrolleret, da det er sandsynligt, at nogle af enhederne kan have taget skade.

Den næste store aktivitet i projektet er at få reetableret opstillingen, så vi langt om længe kan komme i gang med at optage referencebilleder til algoritmeudvikling. På de indsamlede billeder skal de forskellige organer annoteres, så der kan udvikles en algoritme, der kan identificere og isolere de forskellige organer. Når organerne er identificeret, tjekkes der for, om alle organerne er der, og om specifikke organer er sygdomsramte.

2022

Formålet med projektet er at fremme lønsomheden på svineslagterierne ved at ensarte, effektivisere og semi-/fuldautomatisere kødkontrollen samt ved at reducere risikoen for oversete bemærkninger.

Projektstatus 4. kvartal 2022

Det vigtigste nye output er, at visionudstyret er hængt op på værtsslagteriet. Udstyret er placeret så tidligt på båndet, at det, foruden at detektere lungebetændelse (akut og kronisk) og kronisk bughindebetændelse, også er muligt at detektere manglende organer med god varsel til båndkontrollen.

Den næste store aktivitet i projektet er at optage nok referencebilleder til algoritmeudvikling. Dernæst skal der udarbejdes en metodefaserapport.

tarm2

 

aplu