Water fit for purpose

Karen  Sørensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 19 61.

vand2

Water fit for purpose

2024
Projektets formål er at sikre, at grundlaget for brugen af andre vandkvaliteter end drikkevand i kødindustrien er til stede. Målet er at udvikle tekniske løsninger til opsamling og forbehandling af procesvand ved kilderne samt at indarbejde og dokumentere resultaterne i risikovurderinger og branchekoder, som skal anvendes ved dialog med fødevaremyndighederne. Formålet er endvidere at modne og implementere de identificerede potentialer for brug af ”water fit for purpose”.

AP1. Analyse og test af processer, som kan sikre øget mængde af behandlet procesvand

Målet med AP1 er at analysere potentialet for anvendelse af andre vandkilder end procesvand, fx overfladevand og grundvand, som ikke kan anvendes som drikkevand.

 

Kvartalsrapport 1. kvartal 2024

Det vigtigste nye output er, at brugen af andre vandkvaliteter end drikkevand er drøftet med branchen, og der er stor interesse for at bruge fx overfladevand fra de mange befæstede arealer, samt behandlet procesvand fra produktionen. Brugen af andre vandkvaliteter forventes især at være udfordret, hvis det skal opbevares i længere tid inden anvendelse. Samtidig er nye rørføringer mv. fordyrende.

Den næste store aktivitet i projektet er at udtage vandprøver fra relevante kilder på virksomhederne, og analysere for udvalgte drikkevandsparametre, såvel kemiske som mikrobiologiske faktorer.

Oplæg:

Sørensen, K. (2024) Resultater fra Water Fit for Purpose og DRIP. Webinar afholdt af Det Danske Konsulat, Hamborg

fff