SCC-håndbøger

Lars Nyholm Thrane

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 15.

SCC-håndbøger

Et af de vigtigste resultater af SCC-Konsortiets arbejde var udarbejdelsen af to håndbøger, med gode råd og anvisninger til hhv. sammensætning af SCC og udførelse af betonkonstruktioner med SCC. Begge håndbøger blev udgivet i oktober 2007 i forbindelse med SCC-Konsortiets afslutning.

Håndbøgerne kan som trykt publikation bestilles her.

Foto af forsiderne af de 2 nye håndbøger vedr. SCC

Håndbog for sammensætning af SCC beskriver koncept for proportionering af selvkompakterende beton ud fra de gængse danske delmaterialer. Konceptet benytter pakningen af tilslaget samt mængden af overskudspasta som de primære parametre, når en ny SCC-recept sammensættes. Desuden er det forklaret, hvordan de enkelte delmaterialer påvirker betonens flydeegenskaber.

Håndbogen er en praktisk hjælp til betonproducenter, som ønsker at sammensætte SCC ud fra et sæt givne delmaterialer, eller som ønsker at optimere/justere på en eksisterende SCC-recept.

 

 

 

 

 

Håndbog for udførelse af SCC giver praktiske anvisninger til de overvejelser som entreprenøren skal gøre før, under og efter støbning med selvkompakterende beton. Det drejer sig om særlige krav til form og forskalling, udlægningsmetode og valg af flydeegenskaber til en given støbeopgave. Håndbogen er opdelt i vandrette og lodrette støbninger, idet dette stiller forskellige krav til betonens flydeegenskaber.
Håndbogen fokuserer desuden på, hvilke specielle planlægningsopgaver der kræves af entreprenøren ved anvendelse af SCC, og hvilken kontrol entreprenøren skal foretage på byggepladsen inden betonen indbygges i konstruktionen.