Sensorbaseret trådløs overvågning i byggeriet - Resultater

Anita  Rasmussen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 27.

Sensorbaseret trådløs overvågning i byggeriet - Resultater

Som afslutning på projektet blev der udarbejdet nedenstående brochure, som også kan bestilles i trykt format.

Nedenstående rapporter er udarbejdet i forbindelse med projektet.

D1: Demonstrationsprojektet Fugt i boliger har fokuseret på at blive i stand til at registrere fugtindhold i boligdele og give alarm, når der opstår uhensigtsmæssige forhold. Målet var både nyt og eksisterende byggeri.

Denne rapport omhandler arbejdet, som er gennemført i D1. De 2 eksamensprojekter omtalt i rapporten vedlægges i sin helhed nedenfor.

 

 

D2: Via demonstrationsprojektet Målinger i store konstruktioner ville man gerne blive i stand til at overvåge fugtindtrængning på store konstruktioner som broer og skibe, for at sikre optimal vedligeholdelse, både økonomisk og teknisk.

 

 

Denne rapport er en del af arbejdet i D2.

D3: Demonstrationsprojektet Modenhed af betonelementer fokuserede på måling af temperatur i betonelementet for at bestemme modenhed. Teknologien vil således, evt. kombineret med RFID-teknologi, kunne benyttes til lagerstyring.

D4: Demonstrationsprojektet Fugt i byggefasen havde til mål at udvikle et overvågningssystem baseret på trådløse sensorer, som f.eks. kan benyttes ved gulvstøbninger samt ved eftermontering.

 

Denne rapport er en del af arbejdet i D4.

F1: Systemarkitektur 

 

Denne rapport er en del af arbejdet i F1 "Systemarkitektur"

F3: Indkapsling og indlejring

Denne rapport er en del af arbejdet i F3 "Indkapsling og Indlejring".

F5: Kobling og Interaktion

Dette notat er udarbejdet i F5 "Kobling og Interaktion" og er derfor medtaget her.

Vil du vide mere?

Som afslutning på projektet blev der afholdt et seminar, hvor resultater fra projektet og perspektiver for fremtidig brug af sensorer i byggeriet til fx produktionsoptimering og skadesreducering belyst. Seminaret indeholdt også demonstrationer af sensor- og softwaresystemer til datamodtagelse. Præsentationerne kan findes her.