Teknologisk Institut løb med Betonprisen 2011

Mette  Glavind

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 20.

Teknologisk Institut løb med Betonprisen 2011

I marts 2011 blev centerchef Mette Glavind hædret som en af Danmarks førende betoneksperter, da hun af Dansk Betonforening modtog Betonprisen på konferencen Bæredygtig Beton i Aarhus.

Det var en smilende Mette Glavind, som gik på talerstolen for at takke for Betonprisen, der er på 50.000 kr. og uddeles hvert andet år til en eller flere personer, som har ydet et væsentligt bidrag til udvikling af betonens muligheder.  

- Jeg er meget glad for prisen, fordi den er en anerkendelse af kernen i Teknologisk Instituts rolle – at vi gør en synlig forskel som et godkendt teknologisk serviceinstitut, i samarbejde med universiteter, ved at tage initiativ til en masse forsknings- og udviklingsprojekter, som gavner byggebranchen. Det er også rart at få anerkendelse på det personlige plan, men jeg ser det lige så meget som en blåstempling af mine kollegers ihærdige arbejde og Teknologisk Instituts samlede indsats på betonområdet, udtaler Mette Glavind, der fra podiet kunne kigge ned på adm. direktør Søren Stjernqvist og Bjørn Lykke Jensen, direktør for Byggeri.

- Mette får prisen på grund af hendes evne til at få samspillet mellem universiteter og virksomheder til at virke, og som GTS centerchef er det nok det fornemste skudsmål, man kan få. Helt fortjent er hun nu det nyeste ansigt i den imponerende ’Hall of fame’, som blandt andet tæller koryfæerne, som var med til at skabe de to store broprojekter gennem 80’erne og 90’erne – inklusive vores egen tidlige centerchef Christian Munch Petersen, understreger Bjørn Lykke Jensen og tilføjer: Bortset fra den ære, der ligger i selve prisen, tror jeg også, at Mettes nye status vil medvirke til, at betoncentret kan gennemføre strategien om at blive foretrukket leverandør til de store broprojekter, der er under planlægning lige nu.

Stor udfordring af skabe samarbejde om beton
Mette understreger, at det altid er en stor udfordring at få den danske byggebranche til at deltage i nye store projekter om at bruge beton på nye måder. For under højkonjunkturer er undskyldningen gerne, at virksomheden ikke har tid, og under lavkonjunkturer er der ikke råd – men det er jo gennem årene lykkedes alligevel, pointerer kollegerne og nævner mange store F&U-projekter som fx Grøn Beton, SCC-konsortiet, SensoByg-konsortiet og TailorCrete. Det nyeste eksempel er ’Dansk ekspertcenter for konstruktioner til infrastrukturen’, der er en af de største samlede F&U-bevillinger, som Betoncentret har fået. Ekspertcentret indeholder et samarbejde mellem DTU-BYG og TI samt en lang række danske virksomheder. Men Mette tænker også internationalt.

- Mette er meget aktiv med at få beton sat på dagsordenen i de europæiske rammeprogrammer, så det bliver muligt at søge midler for betonbranchen. Hun deltager i flere internationale netværk. Prisen er et vigtigt skulderklap, som gavner det videre arbejde med at skabe nye spændende F&U-projekter, og det giver større synlighed af vores faglige kvalifikationer hos vores kunder, fortæller teamlederne Henrik Erndahl Sørensen og Dorthe Mathiesen, der også var med til prisuddelingen.

Mange i branchen er på det seneste kommet med lykønskninger og kommentarer til Mette som følge af den store medieomtale, og Mette er enig med sine kolleger i, at den fornemme pris og medfølgende eksponering i medierne, fx i Børsen, har en positiv effekt på centrets forretning fremover. Prisen har også givet Mette blod på tanden til at fremover at gå efter store infrastrukturprojekter som Metrocityringen og bane- og vejbroer. Hun tror, at det bliver lidt nemmere at komme i kontakt med nye samarbejdspartnere. De skal blandt andet findes blandt arkitektfirmaer, som var til stede i stort antal til prisuddelingen i Århus. For netop arkitekter er interessante, idet de er med til at afgøre materialer for nye byggerier.   

Fakta
Gennem to årtier har beton været 47-årige Mette Glavinds faglige hjertebarn i karrieren på Teknologisk Institut. Her har hun siden 2001 stået i spidsen for at lede Danmarks største videncenter for beton med 35 kolleger, der udfører rådgivning, prøvning samt forskellige forsknings- og udviklingsopgaver for byggebranchen og ofte i tæt samarbejde med universiteter herhjemme og i udlandet.

Mette Glavind er uddannet civilingeniør i byggeri på DTU i 1989 suppleret med en Ph.d. grad fra samme sted.

Beton Prisen 2011 - Mette Glavind på talerstolen

Mette Glavind takkede for prisen, som hun fik for sin evne til at sikre samarbejde om styrkelse og gennemførelse af forskning og udvikling – mellem betonverdenens tre hjørnestene: Universiteterne, Teknologisk Institut og betonerhvervet.

Beton Prisen 2011 - Diplom

Betonprisen, som Mette Glavind netop har modtaget, uddeles af Dansk Betonforening, som er et fagteknisk selskab under Ingeniørforeningen i Danmark.