Termiske fødevareprocesser

Christian Sylvest Vestergaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 14 25.

Termiske fødevareprocesser

Varmebehandling af fødevarer er essentiel for fødevaresikkerhed, holdbarhed, tekstur og smag.

På Teknologisk Institut kan vi tilbyde adgang til en bred vifte af udstyr der kan anvendes til varmebehandling. Vores forsøgsfaciliteter er tilgængelige for forsøg og mindre produktionsserier. De fleste produkter kan laves under autorisation, således at produkterne kan udleveres til kunder i end og udland.

 

 

cvekogeKogeskab
Her koges med damp, og det er muligt at styre luftfugtighed, vindhastighed og evt. røgtilførsel.
Temperaturfølere kan anbringes i produkterne. Alt kan logges og data opsamles i en datafil.
Der kan koges alt fra få kg og til ca. 400 kg per forsøg. 
 

 

 

 

 

klimaKlimaskab
Produkterne kan varmes til den temperaturdet skal være. Også her kan luftfugtighed og vindhastighed reguleres.
Klimaskabet kan reguleres ret nøjagtigt og vil derfor eksempel vis kunne anvendes til lufttørring af skinker ol.
Alt kan logges og data opsamles i en datafil. Der kan koges alt fra få kg og til ca. 100 kg per forsøg. 

 

 

 

 

 

 

 

cvesousSous vide
Ved sous vide varmebehandling pakkes fødevarer i vacuumposer og varmebehandles skånsomt over lang tid.
Herved opnås produkter med stor mørhed, sprødhed og smag. Vi har udstyret til produktion partier fra 2 - 100 kg,
samt viden om hvordan temperatur og tid skal designes således at der opnås god spisekvalitet og sikre produkter.
Alle data kan opsamles for dokumentation af procesforløbet.

 

 

 

 

auto

 

 

 

Autoklavering
Ved produktion af fødevarer, hvor bakteriesporer må elimineres (f.eks. helkonserves), er det nødvendigt med temperaturer over 100C.
Dette er muligt under tryk i en autoklave. Vi kan koge op til ca. 100 kg ad gangen. Dokumentation af tid, temperatur og tryk kan gemmes
i en datafil for dokumentation.

 

 

 

 

ohmOhmsk opvarmning
Ved at sende strøm gennem et produkt kan der afsættes så meget varme at koges. Processen er, uafhængigt af produktvolumen,
lynhurtig (minutter), og produktkvaliteten stort set uændret. Der anvendes kun omkring 50% af energien ved konventionel
varmebehandling. Der er tale om et forsøgsanlæg med en kapacitet på 0,5-1 kg per kørsel af ca. 2 min.

 

 

 

 

 

 

300Ekstrudering
Vi har et ekstruderingsanlæg, hvor det, ved brug af højt tryk og temperatur er er muligt at fremstille produkter der skal ”poppes” og tørres
samt vådekstruderede plantebaserede kødanaloger. Der kan fremstilles fra 10-50 kg / time afhængig af produkttype: Alle data fra testkørsler
lagres i datafiler som dokumentation af de anvendte procesparametre.

 

 

 

 

 

 

300

Spraytørring
Ved at forstøve væsker i en varm luftstrøm kan produkter tørres hurtigt og effektivt. Vi tilbyder adgang til et mindre anlæg,
der kan tørre fra xx til xx L per time. Procesdata gemmes i en datafil.