Ventilationslisten - Hvorfor skal der ventileres

Christian Grønborg Nicolaisen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 25 34.

Ventilationslisten - Hvorfor skal der ventileres

Manglende ventilation og forringet indeklima er udbredt efter energirenoveringer og den primære årsag til øget fugtbelastning og skimmelsvamp.

Hvis ventilationen virker og det skal den iht. bygningsreglementet, er den modsat (uden varmegenvinding) ofte den absolut største energisynder som står for 40% den samlede varmetab og en overset energiforbedring*1.

Installation af et ventilationsanlæg med varmegenvinding kræver en startinvestering og det bruger strøm (ca. 35W). Men samtidig sparer det på varmen, og et godt anlæg vil samlet set spare væsentligt mere, end det bruger. Yderligere har installation en række fordele:

  • Genvinding af op til 90 %

De effektive ventilationsanlæg genvinder op til 90 % af varmen ved at overføre varmen fra luften, der blæses ud, til luften der blæses ind.

  • Ingen træk

Et ventilationsanlæg sender den friske luft ind i boligen varmegenvundet så der ikke opstår træk.

  • Sundt indeklima

Ventilationsanlægget reducerer fugt, partikler og allergener. Du kan også filtrere pollen fra den friske luft, der lukkes ind i huset.

  • Sund bolig

Du undgår, at fugt ophober sig i dit hus og skader bygningen.

Det er dog ikke altid lige til, at finde ud af hvilket anlæg der er bedst. Nogle anlæg er gode til mindre boliger, andre til større, nogle fylder mindre og andre kræver større kanaler osv. Du kan derfor på denne side ved at indtaste få oplysninger om din bolig, finde anlæg der passer bedst til lige akkurat din bolig.

*1Beregnet ud fra en ikke energirenoveret bolig på 60m2 bolig med naturlig ventilation/ udluftning