Uddannelse i 3D-print skal ruste MAN Diesel & Turbo til fremtiden

Kristian Rand Henriksen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 62.

Uddannelse i 3D-print skal ruste MAN Diesel & Turbo til fremtiden

En række medarbejdere fra MAN Diesel & Turbo har gennemført et uddannelsesforløb i 3D-print på Teknologisk Institut. Uddannelsen skal gøre dem i stand til at identificere fremtidige muligheder for at benytte 3D-print i virksomhedens produktion.

Da ledelsen hos MAN Diesel & Turbo for få år siden besluttede, at virksomheden skulle sætte sig ind i teknologien bag 3D-print overvejede de først at begynde at producere 3D-printede versioner af eksisterende emner. Men efter forundersøgelser og indledende overvejelser, besluttede de at begynde med at uddanne et hold medarbejdere i teknologien.   

- For at ruste os bedre til at bruge 3D-print, især i metal, havde vi behov for uddannelse. Ved at have været igennem uddannelsen på Teknologisk Institut har vi blandt andet opnået kompetencer i forhold til at identificere mulige business cases, fortæller Martin Hedegaard Petersen, maskiningeniør hos MAN Diesel & Turbo.  

Uddannelsen i 3D-print er baseret på praktiske øvelser med relevante cases for MAN Diesel & Turbo, dels som on-site undervisning hos Teknologisk Instituts 3D-printfaciliteter og dels som hjemmeopgaver med feedback fra specialisterne på TI. Dermed giver den deltagerne hands-on erfaring med alle trin i produktionsprocessen. 

- Undervisningen har været med til at give os nogle realistiske rammer i forhold til at benytte 3D-print og tænke i de baner. Teknologisk Institut var gode til ikke at hype 3D-print, men i stedet fortælle hvordan man konkret arbejder med 3D-print i virkeligheden, siger Peter Hagen, maskiningeniør hos MAN Diesel & Turbo.  

Under forløbet arbejdede deltagerne med specifikke emner og gennemgik hele forløbet omkring 3D-print som designoptimering, klargøring til 3D-print, opbygning af emnet i metalprinter, efterbehandling, kvalitetskontrol og test og dokumentation. 

- Vi håber at uddannelsen kan være med til at ruste vores ingeniører i forhold til at tænke 3D-print ind, når de kigger på systemdesign. Forhåbentligt kan det være med til at sprede budskabet om 3D-print i organisationen, så folk bliver mere opmærksomme på at det er en mulighed, siger Martin Hedegaard Petersen.