3D-print produktion til Zenvo Automotive

Kristoffer Ryelund Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 14 26.

Zenvo bil set forfra

3D-print produktion til Zenvo Automotive

Den danske bilproducent Zenvo Automotive udvikler og producerer high-end sportsvogne i begrænset styktal, der sælges globalt. Virksomheden har tænkt i nye baner, og man har set store økonomiske fordele ved at benytte 3D-printede dele i supersportsvognene.

Med 3D-printede dele undgår man de ofte store investeringer i fremstillingsværktøjer. Samtidig muliggør teknologien en lynhurtig videreudvikling og designoptimering af de enkelte dele uden meromkostninger.

Med 3D-print bliver det således muligt ar fremstille komplekse geometrier og optimerede materialeegenskaber, som det ville være meget vanskeligt - eller umuligt - at producere med traditionel fremstillingsteknologi. Her producerer man direkte ud fra CAD-data og sparer dermed programmering af værktøjsmaskiner. Det gør leveringstiden ultrakort og fjerner lageromkostninger. 3D-print benyttes derfor i stigende grad til pilot- og småserieproduktioner af slutprodukter - som fx til Zenvo - og teknologien er dermed ikke længere kun til prototyper.