3D-print produktion - 3D-print til forbrugsvarer

Brian Lykke Christensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 58.

Close-up af grammofon

3D-print produktion - 3D-print til forbrugsvarer

Med 3D-print er det mulig at lave produkter med helt unikke egenskaber, der ikke ville kunne opnås på anden vis, og det er netop disse egenskaber, som retfærdiggør brugen teknologien til forbrugsvare-segmentet - også i industriel skala.

Eksempler på denne type egenskaber kunne være vægtreduktion ved hjælp af lukkede hulrum, indbygget vibrationsdæmpning, unikke mønstre, eller specielle materialer.

Samtidig giver 3D-print en enorm designfrihed, da man ikke er underlagt de samme begrænsninger som ved traditionelle fremstillingsteknologier – lidt forenklet kan man sige, at hvis det kan tegnes, kan det printes. Samtidig er udviklings- og produktionstiden meget kort, og der kræves ingen nye værktøjer eller fiksturer, selvom designet ændres. Derfor er teknologien et oplagt valg til ’serieunikke’ produkter som fx limited edition serier eller specielle sæsonvarianter, hvor der typisk produceres i mindre styktal.
Lad os hjælpe dig med printproduktionen

Med den rivende udvikling, som 3D-print har været igennem i de senere år, er teknologien i dag endnu mere relevant til forbrugsvarer, da den uden problemer lever op til kvalitetskravene fra både producenter og forbrugere.

I Center for Industriel 3D-print har vi en række kunder i forbrugsvare-segmentet, og vi serieproducerer flere forskellige produkter – især i high-end segmentet. I den forbindelse tilbyder vi både udviklingsforløb, produktion med fuld dokumentation og sporbarhed samt efterfølgende kvalitetssikring.

SE EKSEMPLER PÅ 3D-PRINT AF FORBRUGSVARER
 

Close-up af pickup

Ortofon
En af verdens førende producenter af high-end pickups til gram­mofoner, Ortofon A/S, har siden 2008 anvendt 3D-print til produktion af virksomhedens pickups. Ud over hurtig og fleksibel udvikling tilfører 3D-print den vibrationsdæmpning, som giver en helt unik lyd.
Læs mere

 

Pulley wheel på gearskifterCeramicSpeed
Ceramic Speed udnytter den store designfrihed inden for 3D-print og har fået input fra Teknologisk til at designe og fremstille de små lette tandhjul, som sidder på det bagerste udvendige gear på racercykler - og disse printes i metal på Teknologisk Institut.
Læs mere