Simulering af 3D-print processer

Anders Bæk Hjermitslev

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 35 21.

Computerskærm med 3D-printet emne på platform

Simulering af 3D-print processer

Når du 3D-printer i metal, er der flere forskellige faktorer, som har indflydelse på det færdige emne – ved at simulere de enkelte produktionstrin inden der printes, kan du på forhånd se emnets kvalitet og tolerancer.

Simuleringen er et stærkt værktøj, som allerede i designfasen gør det muligt at se, hvordan emnet kommer til at opføre sig under print. Om nødvendigt kan du herefter korrigere designet eller tilføje ekstra support, så du undgår 'fejlprint'.

Det kan især være en fordel at simulere processen for emner, der har skrappe tolerancer. Simulering kan desuden være meget tidsbesparende, da den kan forudsige eventuelle produktionsfejl – fx når der skal printes komplekse emner, som typisk kræver flere indkøringsforsøg for at undgå fejl i produktionen.

Ved at simulere processen for metal 3D-print opnår du en række fordele, som giver produkter af højere kvalitet:

  • Tolerancerne på emnerne kan præcist bestemmes før emnet bliver printet – og de kan dokumenteres i en efterfølgende målerapport.
  • Det muligt at kompensere for, at emnet trækker sig sammen under printprocessen.

Simuleringen kan endvidere hjælpe med at klarlægge, hvordan forskellige efterbehandlingsprocesser såsom varmebehandling har indflydelse på emnets tolerancer og mekaniske styrke.  

Vi simulerer for dig

På Teknologisk Institut hjælper vi dig med at simulere 3D-print processen, og vi kan garantere tolerancerne allerede før emnet er printet. Vi kan også hjælpe med at optimere såvel tolerancer som supportstruktur på emner, der er produceret på en anden produktionslinje.

Se mere i videoen herunder, og kontakt os for at høre, hvordan vi kan hjælpe dig.