3D-print rådgivning - Designoptimering

Malthe Wellendorf Gissel

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 81.

GIF af optimering

3D-print rådgivning - Designoptimering

3D-print gør det muligt at fremstille emner med en kompleksitet, der ikke har været mulig før, og man kan indbygge ekstra funktionalitet som en integreret del af et printet emne.

Skal dit emne fx være lettere men samtidig bevare den nødvendige styrke? Har du brug for indbygget vibrationsdæmpning? Eller hvad med flowstyring af gennemløbende væske-flow? Mulighederne er mange - og de fleste af dem kræver avancerede simuleringer, hvis de skal udnyttes til fulde.

VI HJÆLPER MED 3D-PRINT KVALITETSSIKRING

Topologioptimering

Generelt er designfriheden ved 3D-print meget større end ved traditionelle fremstillingsmetoder. Det giver nogle helt unikke muligheder for at lave letvægtskomponenter eller komponenter med en høj styrke-til-vægt ratio.

Et af de værktøjer, vi bruger, er topologioptimering, som er en computerassisteret designtilgang. Topologioptimering kan fx anvendes til at designe et emne med den stivest mulige konstruktion, som samtidig har den mindst mulige masse. Eller man kunne designe emnet, så dets egenfrekvens ligger i et bestemt område. Det er også muligt at opnå en markant lavere vægt ved at anvende gitterstrukturer i designet.

På Teknologisk Institut har vi både kompetencerne og softwaren til at lave sådanne avancerede produktdesign til netop din applikation.