AI-MATTERS - gør dansk AI-teknologi markedsklar

Ulrik Hvidberg Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 23 02.

Ansat ved Teknologisk Institut programmerer en robot, som gør brug af AI

AI-MATTERS - gør dansk AI-teknologi markedsklar

Kunstig intelligens har et stort uudnyttet potentiale i industrien. Derfor er der brug for gennemtestede og valide AI-løsninger, der kan forstærke og modernisere den europæiske fremstillingssektor og hjælpe danske virksomheder med at bevare konkurrencekraften på det globale marked.

Danske virksomheder, som ønsker at modne ny AI-teknologi, kan få hjælp fra Teknologisk Institut via EU-samarbejdet AI-MATTERS. Vi leverer test- og forsøgsfaciliteter samt viden og ekspertise, så jeres AI-teknologi bliver afprøvet, verificeret og gjort klar til markedet.

Som deltager får du adgang til Teknologisk Instituts avancerede udstyr, hvor du kan afprøve teknologier til konkret brug af kunstig intelligens i produktionsapparater. Vores europæiske netværk gør det muligt at arbejde og teste på tværs af grænser uden at gå på kompromis med kvaliteten og lære både på egen hånd og i samarbejde med andre i branchen.

Hvem kan deltage?

AI-MATTERS er et tilbud til virksomheder, der kan se de forretningsmæssige fordele ved at gå forrest i den teknologiske udvikling og bidrage til morgendagens løsninger inden for kunstig intelligens og robotter.

Målet er at bygge bro mellem teknologileverandører og produktionsvirksomheder for herigennem at afprøve og verificere eksperimentelle AI-løsninger, der kan flytte Danmark op i den teknologiske Champions League og gøre de danske AI-løsninger til internationale superstjerner.

Teknologileverandører

... der har en nyudviklet AI-baseret løsning, kan få afprøvet og valideret deres produkt i en virkelighedsnær og kontrolleret sammenhæng. Det giver et kvalitetsstempel, der kan være afgørende for at skubbe løsningen fra udviklingsfasen og tættere på et salgsklart produkt.

Produktionsvirksomheder

... der ønsker at implementere AI-teknologi, kan få hjælp til at identificere og afprøve relevante løsninger. Teknologisk Instituts ekspertise reducerer risikoen og øger sandsynligheden for, at projektet leverer den ønskede værdi. Få et hurtigt, klart og veldokumenteret svar på, hvordan AI kan bruges til at øge din virksomheds produktivitet og konkurrencekraft.

Med AI-MATTERS minimerer vi i fællesskab friktionen, risikoen og kompleksiteten, der er forbundet med AI-teknologiens udvikling og test.
 

Robot samler emner op ved hjælp af vision og AI

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

Study service

Analysere anvendelsen af AI i specifikke produktionsmiljøer for at vurdere økonomisk potentiale – uden fysisk testning.

Test service

Vurdere egenskaber ved nye AI-teknologier i en generisk produktionskontekst, resulterende i en certificering eller egnethedsrapport

Experiment Service

Bestemme kundespecifikke krav til AI i en produktionskontekst og evaluerer AI's anvendelighed gennem eksperimenter med en rapport om mulige løsninger og teknologiers relative fordele og ulemper.

Om AI-MATTERS

Initiativet AI-MATTERS (AI in Manufacturing Testing and Experimentation Facilities for European SMEs) er en europæisk indsats, som skal etablere en række test- og forsøgscentre (TEF’er) fra 2023-2027.

Målet er at øge modstandskraften og fleksibiliteten i den europæiske fremstillingssektor gennem implementering af den seneste udvikling inden for kunstig intelligens og robotteknologi.

I Danmark består initiativet af Teknologisk Institut i samarbejde med Odense Robotics, Alexandra Instituttet og FORCE Technology.

Læs mere i EU's pressemeddelelse her