Analyse og rådgivning om rustfrit stål - Få hjælp her

Maja Brusgaard Drøhse

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 65.

Rustfri stålrør i produktion

Analyse og rådgivning om rustfrit stål - Få hjælp her

Særlige opgaver kræver særlige materialer. Det kan være alt fra ønsker og krav om unikke styrke- og slidegenskaber, vægtreduktion eller drift af højtemperaturapplikationer i korrosive miljøer.

Stål og rustfrit stål er rygraden i en enorm mængde udstyr til fx maskinindustrien og fødevareindustrien, og materialerne indgår i en væsentlig andel af de produkter, som dansk industri eksporterer. Anvendelserne spænder bredt - fra dekorative overflader i byggerisektoren til procesudstyr i den kemiske industri eller offshore industrien.

Valg af legering

Skal din virksomhed have hjælp til at finde den rette legering til en specifik anvendelse, eller har I brug for at få vurderet et antal legeringers egnethed i forhold til hinanden? Betegnelsen rustfrit stål dækker over en lang række legeringer med vidt forskellige mekaniske og korrosionsmæssige egenskaber. Fælles for legeringerne er, at de alle indeholder minimum 12% krom, og at de som udgangspunkt anvendes, når der ønskes en forøget korrosionsbestandighed. Men afhængig af hvor og hvordan stålet skal bruges, kan det kræve særlige legeringer med egenskaber tilpasset virksomhedens behov – måske er stål endda ikke engang den rigtige løsning. Det kan hurtigt blive en dyr og omstændig affære at vælge forkert, og derfor står vores specialister klar til at rådgive om legeringsvalg inden for både stål og rustfri stål.

Kvalitetskontrol og prøvning

Hvis du vil være sikker på at virksomhedens produkter lever op til egne eller andres kvalitetskrav, kan det give stor værdi og sikkerhed for et produkt at få kvalitetstestet de anvendte materialer såvel som det færdige produkt. Vores akkrediterede laboratorium kan hjælpe jer med test inden for:

  • Prøvning af styrke og hårdhed af materialer, komponenter og konstruktioner
  • Måling af kemisk sammensætning og undersøgelse af mikrostruktur
  • Styrketest af boltede og svejsede sammenføjninger samt korrosionstest af svejsede sammenføjninger i rustfrit stål

Kvalitetskontrol af de anvendte materialer er relevant både før et produkt sendes på markedet, men kan også være et værdifuldt værktøj, hvis uheldet skulle være ude, og I oplever fejl, havarier eller nedbrud.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Rådgivning om valg af legering
  • Test af legeringskvalitet, styrke og hårdhed
  • Korrosionsrådgivning og inspektioner når I arbejder med stål eller rustfrit stål

Se vores forskellige ydelser