Andemad bliver til grisefoder

Bodil Engberg Pallesen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 32 81.

Andemad i gadekær

Andemad bliver til grisefoder

Onsdag den 19. oktober 2016 kl. 11.00 ved Lønholt branddam ved Fredensborg. Her demonstreredes hvordan man skånsomt kan rense mindre søer og damme for andemad fra organisk forurening. Andemaden kan videre udnyttes som fx foder til svin.

Konkret er det en lille branddam, som maskinelt bliver skimmet for andemad. Demonstrationen udføres af FMT og Dansk Biogødning fra Hammersholt Erhvervspark. Selve skimningen tager ca. to timer frem.

FMT / Dansk Biogødning deltager sammen med bl.a. Teknologisk Institut, AgroTech i et miljøprojekt, hvor søer og bassiner forurenet med andemad pga. næringstilførsel f.eks. via drænvand, søges renset ved en skånsom skimning af andemaden i vandoverfladen. Det er projektpartner Lykkes-H, på Mols, der har udviklet høstkonceptet.

Herved undgås en øget tilgroning af biotopen, og en dyr oprensning, og samtidig kan det bibrage til at drænene, der leder til søen virker effektive. Dette sker i projektet ’Drænvand til proteinfoder’, som er støttet af GUDP (Grønt Udviklings- og demonstrationsprojekter). Her ser man også på, hvordan næringsholdige vandmiljøer kan blive til en nyttig proteinkilde. Det er projektpartner Lykkes-H, på Mols, der har udviklet høstkonceptet.

Yderligere oplysninger
Seniorkonsulent Bodil Engberg Pallesen, Teknologisk Institut, mobil: 7220 3281, mail: bdp@teknologisk.dk.