Batteri - Karakterisering af batterier

Anders Christian Solberg Jensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 64.

Batteri til forside

Batteri - Karakterisering af batterier

Få overblik over batteriers egenskaber som f.eks. kapacitet og indre modstand ved forskellige driftsbetingelser.

Batteriers egenskaber opgives sædvanligvis ved standardbetingelser af batteriproducenten. F.eks. opgives batteriets kapacitet typisk ved stuetemperatur, men kapaciteten stiger lidt ved høje temperaturer og falder betydeligt ved frostgrader.

Karakterisering ved forskellige driftsbetingelser

Opstår der et behov for at kende batteriegenskaber som kapacitet, spændingsniveau og indre modstand ved andre betingelser f.eks. koldere klima eller et høje strømme under afladning eller opladning, så kan Teknologisk Institut teste dette. Vi udarbejder gerne en karakteristik ved flere driftspunkter, hvilket giver et overblik over, hvordan f.eks. kapaciteten varierer ved forskellige temperaturer og belastninger

Test af forskellige batteriløsninger til applikation

Med henblik på at verificere, at et batteri fungerer i en given applikation, kan det også være hensigtsmæssigt at karakterisere en eller flere egenskaber. Vores laboratorium giver også mulighed for at teste og dermed sammenligne forskellige batteriløsninger ved realistiske driftsbetingelser.

Vi tilbyder følgende:

  • Karakterisering af kapacitet, spændingsniveau og indre modstand
  • Karakterisering ved flere eller enkelte målepunkter med levering af diagram over resultat
  • Karakterisering på celle- eller pakkeniveau
Karakterisering af batteri thumbnail

Et eksempel på karakterisering

Et litium-ion batteri kan bruges i temperaturintervallet fra -20ᴼC til +60ᴼC og den maksimale strøm er 20A. Det betyder dog ikke at man ukritisk kan oplade batteriet med 20A ved -20ᴼ eller aflade det med 20A ved +60ᴼC. En test eller karakterisering ved realistiske betingelser vil kunne bestemme den rette strøm ved en given temperatur.