Beklædning og tekstil - Brand

Charlotte  Fischer

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 21 35.

Brand - Beklædning og tekstil

Beklædning og tekstil - Brand

For polstermøbler, madrasser og tekstil beklædning stilles der forskellige brandkrav. Der findes lovpligtige krav, retningslinjer og helt frivillige krav. Kravene kan være nationale eller stillet af lokale brandmyndigheder.

Brandkrav stilles på baggrund af risikovurderinger. Det vil sige, at der tages højde for de fysiske omgivelser og menneskerne som færdes i miljøet. For eksempel stilles der høje brandkrav til polstermøbler til hospitaler og plejehjem, hvor folk kan være bevægelseshæmmede. Nationale brandkrav kan være stillet på baggrund af omfanget af registrerede brandulykker igennem tiden. Desuden kan der være stillet produktspecifikke krav som eksempelvis for visse typer af legetøj, som skal opfylde brandkravet i legetøjsstandarden.

Teknologisk Institut har mange års erfaring med brandprøvning af polstermøbler, madrasser og tekstil beklædning samt rådgivning. Vi kan tilbyde akkrediterede prøvninger og uvildig dokumentation på hvilke brandkrav jeres produkter opfylder.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe med?

  • At udføre akkrediterede brandprøvninger.
  • At udarbejde dokumentation på hvilke brandkrav jeres produkter opfylder.
  • At rådgive om brandkrav og brandprøvning.
  • At udføre vejledende brandprøvninger som et led i produktudviklingen.