Beklædning og tekstil - Kemikalier i tekstiler

Anette  Werner

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 07.

Kemikalier i tekstiler

Beklædning og tekstil - Kemikalier i tekstiler

I tekstilbranchen er kemikalielovgivningen REACH de seneste år skærpet, og der er større fokus på miljø og sundhedsskadelige kemikalier i tekstiler. REACH er i konstant udvikling og som producent og indkøber kan det være vanskeligt at følge med. Teknologisk Institut er opdateret om REACH og kan hjælpe jer med at stille krav til, hvilke kemiske stoffer, der ikke må anvendes i jeres produkter.

I kan også få undersøgt om jeres tekstile produkter indeholder specifikke kemiske stoffer. Kemiske undersøgelser kan desuden anvendes til at opklare reklamationssager.

Ud over kemikalielovgivningen REACH findes der også forskellige frivillige mærkningsordninger såsom Blomsten, GOTS og OEKO-TEX®. Teknologisk Institut kan rådgive jer i forskellene på dem og hjælpe jer med, hvordan I kan opnå en af disse mærkninger på jeres produkt.

Teknologisk Institut har mange års erfaring med kemikalier i tekstiler. Vi har deltaget i etableringen af kriteriedokumentet for EU's miljømærke Blomsten på tekstiler. Vi har også gennemført en række større undersøgelser for indhold af kemikalier i tekstilprodukter for Miljøstyrelsen og Forbrugerrådet.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe med?

  • At udføre kemiske prøvninger.
  • At rådgive i forhold til kemikalielovgivningen REACH.
  • At opklare reklamationssager ved kemiske prøvninger.
  • At rådgive om miljø og sundhedsmærkningsordninger.
  • Certificere produkter til OEKO-TEX®.