Beklædning og tekstil - UV-beskyttende tekstiler

Charlotte  Fischer

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 21 35.

Solbeskyttende tekstiler

Beklædning og tekstil - UV-beskyttende tekstiler

Tekstilers UV-beskyttende evne kan være bedre end solcremer, men ikke alle tekstiler har UV-beskyttende effekt af betydning.

Et tekstils evne til at beskytte mod solens UV-stråler udtrykkes i UPF, som står for Ultraviolet Protection Factor. Visuelt er det ikke muligt at bestemme et tekstils UV-beskyttende evne, men der er flere faktorer som blandt andet fibertype, tæthed og kemiske sammensætning, der spiller ind.  Tekstilets UV-beskyttende evne påvirkes også ved brug, når tekstilet slides, vaskes/renses og strækkes.

Teknologisk Institut kan, som det eneste danske institut, certificere efter den internationale anerkendte UV-801 Standard. Metoden i UV-801 Standard tager højde for flere brugsparametre end i andre UV-standarder.

Ved at lade jeres tekstiler teste i henhold til UV-801 Standard, kan I få et certifikat, som viser tekstilets UPF værdi og en hangtag, som viser forbrugerne, hvor godt tekstilet beskytter imod solens UV-stråler.

Både beklædnings- og skyggetekstiler kan være relevante at UV-teste. Teknologisk Institut kan undersøge, hvor godt jeres tekstil beskytter huden mod solens UV-stråler. Der findes forskellige europæiske og internationale standarder for UV-beskyttende tekstiler, som foreskriver forskellige testmetoder.

Teknologisk institut kan rådgive jer om, hvilken standard der egner sig til jeres produkt, samt hvor høje krav I bør stille til jeres UV-beskyttende tekstil afhængig af produktets brugsformål.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe med?

  • At undersøge jeres tekstiler for UV- beskyttende evne.
  • At certificere jeres produkter i henhold til internationale kendte UV-standarder.
  • At rådgive jer om, hvor høje krav I bør stille til jeres UV-beskyttende tekstiler.
  • At udføre vejledende UV-prøvninger som et led i produktudviklingen.
  • At bidrage til markedsføring af jeres UV-beskyttende produkter med hangtag.

 

 

 

UV mærke