Byggeri i Kolding plaget af støjgener

Morten Jul Lægaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 32.

Byggeri i Kolding plaget af støjgener

En konstruktionsfejl var årsag til støjgener for beboerne i nogle taglejligheder i en bebyggelse i Kolding. Teknologisk Institut udarbejdede en række forbedringsforslag som blev implementeret, og problemet blev løst.

Ca. 2 år efter ibrugtagning af nye taglejligheder på en af AAB's bebyggelser i Kolding klagede de første beboere over støjgener fra tagkassetterne i forbindelse med kraftig blæst. Senere bredte problemet sig til at omfatte størstedelen af taglejlighederne.

Efter aftale med boligforeningen gennemførte vi en række undersøgelser, der påviste, at støjgenerne stammede fra nogle uhensigtsmæssige konstruktionsdetaljer i ombygningen. På baggrund af undersøgelserne udarbejdede vi en række udbedringsforslag, som dannede grundlag for udbedring af årsagerne til støjgenerne.

Nu kan beboerne i taglejlighederne nyde de gode boliger og udsigten – uden støjgener fra tagkonstruktionen.

"Vi er glade for Teknologisk Instituts bistand, som har løst et komplekst problem for os" udtaler forretningsfører Ejvind Jacobsen.