Byggeri og metaller - Få hjælp her til materialerne

Maja Brusgaard Drøhse

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 65.

Rulletrappe i metal i stort byggeri

Byggeri og metaller - Få hjælp her til materialerne

Metaller er ofte uundgåelige, når vi skal bygge nyt eller renovere. Uanset om der er tale om stål eller aluminium, er disse materialer typisk essentielle dele af ethvert moderne byggeri. På Teknologisk Institut kan vi hjælpe med at afklare spørgsmål om alt fra korrosion og overfladebeskyttelse til valg af legering og kvalitetskontrol af metalliske materialer i byggerier.

Valg af legering

Byggerier kan bestå af en bred vifte af forskellige materialer i kombination med hinanden. Ofte er korrosionsforhold et vigtigt element i valget af en passende legering. Byggeriets placering, konstruktion og materialers kontakt med hinanden er betydningsfulde parametre, når man skal vælge den rette legering til bestemte dele af byggeriet. Vores metalspecialister kan hjælpe med at foretage en kvalificeret kortlægning og vurdering af alle disse forhold. Det betyder, at I kan træffe det valg, der tilfredsstiller miljø og økonomi bedst muligt.

Skade og Korrosion

Bygningsmaterialer skal ofte operere i en af de seks korrosionsklasser; C1, C2, C3, C4, C5 eller CX. Derfor er forståelse af miljø, konstruktion, materialer og beskyttelse vigtig for at sikre den længst mulige levetid af et byggeri. Vores metallaboratorie kan også hjælpe med sparring om korrosionsbeskyttelse samt vurdering af korrosionsrisiko ved en given konstruktion.

I eksisterende byggerier kan korrosion opstå mange steder - og på meget forskellige tidspunkter i en bygnings levetid. Hvis I oplever, at jeres byggeri har fået korrosionsskader, kan vores metalspecialister hjælpe med tilstandsvurderinger og udredning af årsagen til korrosionen, vurdere en eventuel restlevetid samt en mulig genopretningsstrategi.

Kvalitetskontrol af materialer og komponenter

Er der krav til, at jeres byggekomponenter eller materialer skal opfylde bestemte mekaniske eller kemiske forhold? Så kan vi hjælpe med kvalitetssikring og kontrol af jeres materialer. Vores laboratorie tilbyder en lang række forskellige mekaniske og metallurgiske undersøgelser, der sikrer, at jeres materialer lever op til de aftalte krav og kriterier – det gælder både styrke, kemisk sammensætning, korrosionsbeskyttelse m.m.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe med?

  • Valg og vurdering af legeringer og overfladebehandlinger i forhold til korrosionsbestandighed og levetid
  • Korrosionsrådgivning og -inspektion samt skadesudredning
  • Kvalitetskontrol af metaller og belægninger til byggeri – herunder undersøgelse af mekaniske egenskaber, kemisk sammensætning og lagtykkelsesmålinger.