CareNet – nationalt netværk for velfærdsteknologi

Birgitte Østergård Sørensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 15 25.

CareNet – nationalt netværk for velfærdsteknologi


CareNet er et netværk, der sætter udvikling, anvendelse og udbredelse af sundheds- og velfærdsteknologi på dagsordenen i en national kontekst. Formålet er at skabe samspil og synergi mellem aktørerne på området og at øge fokus på de teknologiske muligheder, der er en del af løsningen på udfordringerne i velfærdssektoren.

CareNet favner bredt med både kommuner, regioner, offentlige myndigheder og private virksomheder med i netværket.

- Det giver en rigtig god synergi og vekselvirkning for netværkets medlemmer, fortæller seniorkonsulent og netværksleder Anders Lyck Fogh-Schultz fra Danish.Care.

Et netværk med engagerede medlemmer

Et godt netværk med adgang til viden og potentielle samarbejdspartnere kan være afgørende for en fortsat teknologisk udvikling og brug af velfærdsteknologi i kommuner, virksomheder, regioner og offentlige myndigheder. CareNet består af deltagere, der har lyst til at deltage og løfte netværket i fællesskab.

- Vi bruger en del ressourcer på at netværke og har gjort det gennem en del år. For at sige det som det er; nogle netværk får man mere ud af end andre. og lige præcis med CareNet, der kan jeg se. at vi har den samme tilgang til tingene og den samme baggrund med mange af de andre deltagere i netværket - og det giver rigtig meget i forhold til vores fælles inspiration og lysten til at bidrage, fortæller ergoterapeut og produktchef Tina Skaarup Blenstrup fra Zibo Athene A/S.

Netværket kan samtidigt være en platform for mødet mellem kommuner, offentlige myndigheder og private virksomheder, der udvikler og producerer velfærdsteknologi. En platform, hvor alle parter kan lære af hinanden og blive klogere.

- Det giver en bred viden for os, hvor vi har en interesse, men jeg tænker også, at virksomhederne har en interesse i, at vi hører om deres produkter. Og så er der også de her arrangementer, hvor man får en viden omkring de her ting, og det synes jeg er rigtig godt, fortæller hjælpemiddelterapeut Helle Espersen fra Herning Kommune.

Bliv klogere og tag de rigtige valg

Udover et stærkt netværk består CareNet af en række aktiviteter, der alle bidrager til indsigt i nye innovative velfærdsteknologiske løsninger. Som medlem af CareNet modtager man bl.a. et nyhedsbrev én gang om ugen med de vigtigste nyheder inden for sundheds- og velfærdsteknologi, mulighed for at deltage i 8-12 temadage i løbet af året, samt vidensrejser til spændende steder i ind- og udland.

- Det at være med i CareNet giver os samarbejde, udsyn, indsigt og forståelse. Én ting er, at vi producenter eller virksomheder har en god idé, som vi forelsker os i og løber med, men hvis det ikke er den idé eller løsning, der giver mening i hverdagen, så er vi løbet for langt. Jo tættere vi kommer på kommunerne og de behov de har i hverdagen og de problemstillinger, de typisk står over for, jo bedre bliver vores løsninger. Og vi bruger mindre tid på at løbe ud af en forkert vej, siger business developer Mie Krog fra Chromoviso.
 

LÆS MERE OM CARENET HER