CareNet – nationalt netværk for velfærdsteknologi

Birgitte Østergård Sørensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 15 25.

CareNet – nationalt netværk for velfærdsteknologi

CareNet er et netværk, der sætter udvikling, anvendelse og udbredelse af sundheds- og velfærdsteknologi på dagsordenen i en national kontekst.


Formålet er at skabe samspil og synergi mellem aktørerne på området og at øge fokus på de teknologiske muligheder, der er en del af løsningen på udfordringerne i velfærdssektoren.

CareNet favner bredt med både kommuner, regioner, offentlige myndigheder og private virksomheder med i netværket.

- Det giver en rigtig god synergi og vekselvirkning for netværkets medlemmer, fortæller chefkonsulent i Danish.Care og netværksleder i CareNet, Anders Lyck Fogh-Schultz.

Et netværk med engagerede medlemmer

Et godt netværk med adgang til viden og potentielle samarbejdspartnere kan være afgørende for en fortsat teknologisk udvikling og brug af velfærdsteknologi i kommuner, virksomheder, regioner og offentlige myndigheder. CareNet består af deltagere, der har lyst til at deltage og løfte netværket i fællesskab.

- CareNet er det ældste og mest dækkende netværk på tværs af kommuner, regioner og virksomheder, vi har i Danmark – og med Teknologisk Institut og brancheforeningen Danish.Care som en del at kredsen er det et helt relevant forum for os som forhandler af produkter til sundhedssektoren i Danmark at være en del af, forklarer Maja Gro Lilsig, direktør og partner hos Alcyon, og fortsætter:

- Vores medlemskab af CareNet er aldrig under overvejelse at sige op, for det er virkelig et værdiskabende netværk for os at være en del af, hvor vi oplever, at hvis man giver noget, så får man noget igen.

Velfærdsteknologi anno 2021

Netværket kan samtidigt være en platform for mødet mellem kommuner, offentlige myndigheder og private virksomheder, der udvikler og producerer velfærdsteknologi. En platform, hvor alle parter kan lære af hinanden og blive klogere. Det fortæller konsulent i Aalborg Kommunes Kvalitets- og Innovationsenhed under Ældre- og Handicapforvaltningen, Daniel Juul Rosengreen Christensen.

- Medlemskabet hos CareNet giver rigtig god mening for os i Aalborg Kommune. Det kan til tider være svært at finde inspiration om nye produkter på markedet. Her giver CareNet os mulighed for at deltage til relevante temadage og konferencer, som sikrer, at vi gennem god dialog på tværs af kommuner får og samtidig deler den nyeste viden inden for velfærdsteknologi og hjælpemidler - og derpå styrker diverse projekter ved at lære af hinandens fejl og sejre. Blandt andet deltog vi ved den årlige konference, hvor Aalborg Kommune havde et oplæg om nye robotter til plejehjem.

- Derudover skabes der en god dialog mellem interesserede parter i den private sektor og den offentlige sektor. Hertil forståelse for hinandens udfordringer og kompetencer, hvilket danner god grobund for nye projekter, samarbejder eller mulige implementeringer, tilføjer han.

Bliv klogere og tag de rigtige valg

Udover et stærkt netværk består CareNet af en række aktiviteter, der alle bidrager til indsigt i nye innovative velfærdsteknologiske løsninger.

Som medlem af CareNet modtager man blandt andet et nyhedsbrev én gang om ugen med de vigtigste nyheder inden for sundheds- og velfærdsteknologi samt mulighed for at deltage i 8-12 temadage og webinarer i løbet af året.

- Som medlem af CareNet gennem nu en del år oplever vi hos Alcyon, at der altid er lydhørhed for gode ideer. Har man noget at byde ind med, så er medarbejderne i CareNet hurtige og dygtige til at give bolden og sammensætte temadage, artikler og andet, hvor ens idé, tema eller for eksempel produktnyhed bliver bragt i spil og aktiveret i CareNet-netværket på en måde, hvor det er værdiskabende for alle medlemmer – både de offentlige og de private aktører, fortæller Maja Gro Lilsig.

Læs mere om CareNet her