Casestudie: Fiskoliekapsel undersøges i 3D

Erik  Wisaeus

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 81.

To billeder fra mikro CT scanning der viser et fiskoliepille i tværsnit

Casestudie: Fiskoliekapsel undersøges i 3D

Mikro CT-scanning er velegnet til 3D undersøgelse af små prøver og produkter, i dette eksempel en fiskoliekapsel.

Formålet med undersøgelsen er primært at undersøge kapselens tykkelse i 3D - på denne måde er det muligt at identificere potentielle strukturelle fejl eller svagheder. Datasætet gør det også muligt at beregne volumen af både fiskolie og kapsel.

Metoden er ikke-destruktiv, og voxelstørrelsen (tredimensionel pixel) er mellem 1-20 µm afhængig af bland andet prøvestørrelsen.

Resultater

3D genereret billede fra mikro CT scanning der viser en fiskeolie tabletUndersøgelsen viser, at kapselen er tyndest i et område ved den ene langsides svejsning. Til gengæld er svejsningen på modsat side forholdsvis tyk, hvilket tyder på at produktionen kunne optimeres for at forbedre produktets holdbarhed.

I dette eksempel beregnes kapselens volumenvægtede middeltykkelse til 446 µm. Kapselens tyndeste område er 252 µm, og det tykkeste område er 705 µm tykt. Den fiskolie som kapselen beskytter har en volumen på 0,54 cm3, hvilket er éns med 0,54 milliliter.

Videoen nedenfor viser data fra undersøgelsen trin-for-trin, for at vise hvordan en undersøgelse kan foretages. Metoden er velegnet til mange forskellige slags materialer og målsætninger bland andet materialeudvikling eller fejlanalyse indenfor farmaceutiske produkter, porøse materialer, og elektroniske og mikromekaniske komponenter og samlinger.

Kontakt

Du er velkommen til at kontakte vores specialist Erik Wisaeus på 7220 2681 eller erwi@teknologisk.dk for yderligere information om ydelsen.