Cirkulær asfaltproduktion i Danmark – Indlæg fra konferencen

Ole Grann Andersson

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 32 09.

Ole Grann - Asfalt konference

Cirkulær asfaltproduktion i Danmark – Indlæg fra konferencen

Teknologisk Institut har banet vejen for mere genbrug af asfalt.

I fremtiden bliver det muligt for kommuner og Vejdirektoratet at tillade helt op til 30% genbrug i alle typer af asfalt. Det er resultatet af et netop afsluttet MUDP-projekt kaldet ”Cirkulær Asfaltproduktion i Danmark”. Resultaterne blev fremlagt på en afslutningskonference i Taastrup onsdag den 23. januar 2019 med godt 90 deltagere.

I Cirkulær Asfaltproduktion er der gennemført videnhjemtagning fra udlandet, omfattende laboratorieundersøgelser samt en demonstrationsstrækning på den nyopførte motorvej mellem Holstebro og Herning. Resultaterne er meget klare – både de tekniske og de miljømæssige.

Teknisk er det som nævnt muligt at genbruge helt op til 30% gammel asfalt i produktion af nye asfalt slid- og bindelag, uden at gå på kompromis med kvaliteten og holdbarheden, og Vejdirektoratet har netop som resultat af dette arbejde ændret kravene i deres Vejregler. Så nu er resultaterne direkte implementeret i vejområdets regelsæt, hvilket er helt centralt for at genbrug af asfalt bliver implementeret i praksis.

Miljømæssigt viser de gennemførte LCA-analyser, at produktion af asfalt fra ”vugge til port” kan gennemføres med en stor miljøgevinst og CO2-reduktionop imod 22% ved at udnytte grænserne for genbrug i slid- og bindelag.

Indlæg fra konferencen ses her

 

 

Læs mere om projektet her

  • https://www.teknologisk.dk/projekter/cirkulaer-asfaltproduktion/cirkulaer-asfaltproduktion-i-danmark/36394

Projektrapporten ligger på miljøstyrelses hjemmeside

  • https://mst.dk/service/publikationer/publikationsarkiv/2018/nov/cirkulaer-asfaltproduktion-i-danmark/