Danmarks største velfærdsteknologiprojekt har udviklet robotben, mekaniske dropposer og legefliser

Birgitte Østergård Sørensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 15 25.

-

Danmarks største velfærdsteknologiprojekt har udviklet robotben, mekaniske dropposer og legefliser

Danmarks største forsknings- og innovationsplatform inden for sundheds- og velfærdsteknologi, Patient@home, blev afsluttet i februar, og nu får du mulighed for at få et særligt indblik i de forskellige cases og projekter, som platformen har arbejdet med, i en spritny slutpublikation.

Patient@home var en dansk platform med fokus på udvikling af velfærds- og sundhedsteknologier til den offentlige sektor. Platformen blev etableret i starten af 2012 og afsluttet i februar 2018 og har ubestridt været Danmarks største forsknings- og innovationsplatform inden for sundheds- og velfærdsteknologi med et samlet budget på over 350 millioner kroner og flere end 100 partnere fra hele landet – herunder 66 private virksomheder.

Mere end halvdelen af færdige produkter er taget i brug
Den nyligt udgivet slutpublikation konkluderer, at platformens vigtigste bidrag er etableringen af et unikt økosystem til udvikling, test og evaluering af nye produkter til sundhed og pleje. Det har skabt høje succesrater, og 40-50 procent af alle startede udviklingsaktiviteter er endt med et færdigt produkt, mens 50-60 procent af alle færdige produkter i dag er taget i brug af sundheds- og plejesektoren.

Målet har været at udvikle intelligente løsninger og systemer, der arbejder tæt sammen på tværs af sektorer. Projektet har vist, at der i høj grad er brug for løsninger, der kan tage presset af sundhedssektoren og løsninger, der kan understøtte at udlægge patienter i eget hjem.

Patient@home har blandt andet affødt projekter om afprøvning af exoskeletter til borgere med rygmarvsskade, mens et projekt om fliser med indbygget leg har medført overraskende resultater om en bedre mobilitet og hukommelse hos ældre. Platformen har også beskæftiget sig med et projekt om mekaniske dropposer til intravenøs medicinering, der skal være med til at gøre patienter uafhængige af almindelige dropposestativer.

Og det er bare tre ud af en række innovative projekter, som du kan læse om i den slutpublikation, som Patient@home netop har udgivet, hvor de forskellige projekter og cases beskrives. Du kan finde publikationen herunder.

Foto: Ard Jongsma – Still Words Photography