Dansk, verdensførende radarproducent sætter robotter på dagsordenen

Søren Peter Johansen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 28 59.

Dansk, verdensførende radarproducent sætter robotter på dagsordenen

Verdens førende producent af Doppler-radarer har sammen med Teknologisk Institut i Odense og Manufacturing Technology Centre i Storbritannien arbejdet på at implementere en robotløsning, hvor lodningsprocessen er i fokus.

Weibel Scientific udvikler og producerer højteknologiske hastigheds- og positionsmålingsudstyr baseret på dopplereffekten og nyeste radarteknologier. Radarerne – der produceres i Allerød – bruges til ballistiske målinger og til sporing af opsendelser af blandt andet rumfærger og satellitter.

Virksomheden har leveret mere end 4.000 avancerede radarer til brug i rumforskning, flyindustri, forsvar samt missilforsvar i mere end 40 lande.

- Der er et stort potentiale i markedet, og vi vil gerne undersøge mulighederne for at øge vores volumen endnu mere for at gøre os klar til vækst, siger Morten Glad Steinmeier, der er produktionsleder hos Weibel Scientific i Allerød.

Weibel Scientific er en af de danske virksomheder, der har ansøgt og fået tildelt en såkaldt ”voucher” gennem ROBOTT-NET, der er et netværk bestående af de førende teknologiske serviceinstitutter inden for robotteknologi i Europa – ledet af Teknologisk Institut.

- Vi har sat robotter og automatisering på dagsordenen for at kunne producere hurtigere og mere effektivt, for at styrke kvaliteten i det vi laver og for at skåne medarbejderne i nogle af de her ret ensformige processer, siger Morten Glad Steinmeier.

-

Weibel Scientific har med deres voucher ønsket at implementere en robotløsning i deres printpladeproduktion for at automatisere lodningsprocessen. Robotten skal være let at programmere og kollaborativ.

- I den her ROBOTT-NET-voucher har vi rådgivet Weibel om eksisterende løsninger på markedet til automatiske lodprocesser, siger Mikkel Rath Pedersen, der er specialist hos Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi, og tilføjer:

- Udover rådgivning har vi foretaget nogle eksperimenter her i Odense i forhold til at sætte komponenter i print, som er det næste naturlige skridt at automatisere, når du har automatiseret din lodningsproces.

Weibel Scientific er med voucher-projektet nu klar til at tage næste skridt i virksomhedens automationsprocesser.

- Det gør os mere konkurrencedygtige og vil give os større volumen i produktionen, siger Morten Glad Steinmeier.

- Voucheren har givet os supergodt input i forhold til at kvalificere vores arbejde med at automatisere virksomhedens processer. Potentialet er endnu større end først antaget – ikke alene inden for de områder voucheren afdækker, men også for andre processer i produktionen, tilføjer han.

Projektet er en del af det EU-finansierede ROBOTT-NET, hvor Weibel Scientific har ansøgt og fået en voucher til deres robotidé. Voucheren giver adgang til ca. 400 timers gratis konsulenthjælp fra nogle af de bedste GTS-institutter i Europa.

Se
 Weibel Scientifics voucher på robott-net.eu, hvor du også kan se de mange andre spændende voucher-projekter.