Dynello fik hurtig og fleksibel produktion med 3D-print

Kristian Rand Henriksen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 62.

Dynello fik hurtig og fleksibel produktion med 3D-print

Da Dynello skulle udvikle og producere en lommekrog til deres båndoprullere, faldt valget på 3D-print, som både var en hurtigere, billigere og mere fleksibel løsning end traditionelle fremstillingsmetoder – krogene får de printet på Teknologisk Institut.

Danske Dynello laver en række forskellige løsninger til lastsikring i forbindelse med transport, og de primære produkter er båndoprullere, som bruges til oprulning af surringsbånd.

Fritlagt billede af sort lommekrogEt af produkterne - Dynello Rewinder - er et elværktøj, der opruller surringsbåndene, men når man skal tage et bånd af efter oprulning og håndtere det, er man nødt til at sætte værktøjet fra sig.

Derfor udviklede Dynello en lille lommekrog, som kan monteres på Dynello Rewinder, så man kan hægte oprulleren fast i sin lomme og have begge hænder fri til at håndtere båndene - uden at skulle sætte oprulleren fra sig.

Billig udvikling og fleksibel produktion med 3D-print

Lommekrogen er en lille simpel add-on til båndoprulleren og samtidig et produkt, som kun få kunder har brug for. Derfor var det simpelthen for dyrt at skulle lave et plaststøbeværktøj alene til denne add-on.

I stedet faldt valget på 3D-print, som blev produceret på Teknologisk Institut, og dermed opnåede Dynello en kæmpe besparelse i støbeværktøjer, ligesom prototyperne var både hurtige og billige at udvikle.

Båndopruller hængende i lomme- Med 3D-print kan vi næsten få lommekrogen made-to-order. Vi skal selvfølgelig altid lige have nogle få på lager, men i modsætning til plastsprøjtestøbning kan vi bestille små ordrer, uden at udgifterne løber løbsk. Desuden har vi større designfrihed med 3D-print, og vi kan tilpasse produktet løbende, hvilket er en kæmpe fordel - bukselommer er jo også forskellige, lyder det fra Jens Kjærulff, ejer af Dynello.

Lynhurtige udviklingsforløb, ultimativ designfrihed og muligheden for løbende at lave produkttilpasninger uden brug af nye værktøjer eller støbeforme er netop nogle af de helt store fordele ved 3D-print, og ofte er prisen konkurrencedygtig med - eller endda billigere end – traditionel fremstilling.

Lommekrogen til Dynello bliver 3D-printet i nylon, som efterfølgende indfarves, og den passer til alle Dynello Rewinder modellerne.