Ekstrudering og teksturering

Troels Veng Samuelsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 13 01.

Ekstrudering og teksturering

Ekstrudering og teksturering

Ekstrudering

Ekstrudering er baseret på en kombination af mekanisk og termisk forarbejdning af råvaren og rummer muligheden for produktion af en række produkttyper som for eksempel morgenmadsprodukter, kødalternativer (TVP), snacks, konfekture eller pasta med udgangspunkt i en bred variation af råvarer i eventuel kombination med ingredienser.

Teknologien har et stort potentiale indenfor udvikling af funktionelle ingredienser og innovativ processering af strukturerede fødevarer.

Muligheden for at forarbejde og restrukturere næringsholdige sidestrømme fra fødevareproduktion til indbydende produkter gør teknologien særlig attraktiv for fremtidens bæredygtige produktudvikling.

Teknologisk Institut har lokaler, udstyr og faglige kompetencer til at hjælpe med proces- og produktudvikling i pilotskala. Baseret på vores mangeårige erfaring indgår vi gerne som sparringspartner i produkt- eller procesudviklingsforløb som kan indeholde idéer til produkter baseret på råvarer eller sidestrømme, dialog omkring sammensætning af recept, indstilling af procesparametre og karakterisering af det færdige produkt.

Det er endvidere muligt at få testkørt mindre produktioner af for eksempel teksturerede vegetabilske proteiner.

Teksturering

Knappe fødevareressourcer har skabt fokus på udnyttelse af næringsrige planter som fremtidens proteinkilde.

Ved at kombinere ekstrudering af proteinrig plantemasse med teksturering kan man opnå en fibrillær struktur, der kan danne grundlag for videre produktudvikling af plantebaseret kød eller andre produkter, hvor man ønsker at ændre råvarens tekstur.

Teknologisk Institut har desuden fået specialfremstillet en køledyse til vådteksturering, hvilket betyder, at Teknologisk Institut tilbyder både tør- og vådteksturering.