Elektrokemisk Analyse

Christoffer Mølleskov Pedersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 10 55.

Blue lab glove holding a glass filled with red liquid in an electrochemical setup

Elektrokemisk Analyse

Hvor aktiv er din katalysator? Har det et højt overfladeareal? Hvad med stabilitet? Hvordan sammenlignes det med den nyeste udvikling?

Elektrokemisk analyse er et effektivt værktøj til at måle elektrokatalysatorers egenskaber så som aktivt overfladeareal eller katalytisk aktivitet. Typisk udføres disse analyser med et tre-elektrode set-up, hvor spændingen kontra en referenceelektrode måles imens strømstyrke styres mellem en modelektrode og prøven.  

Komplet automatiseret elektrokemisk Setup

Hos Teknologisk Institut har vi et komplet automatiseret elektrokemisk setup, der kan måle op til syv forskellige prøver ad gangen, imens forskellige gasarter påføres prøverne under analysen. Aktiviteten af katalysatoren måles ved fire roterende elektroder (RDE-måling).

DOE anbefalet og special designede protokoller

Vi har standardiserede protokoller til aktivitets- og stabilitetsmålinger af katalysatorer i forskellige elektrokemiske reaktioner (f.eks. brændselsceller og elektrolyse), der følger DOE-anbefalingerne. Vi tilbyder også udvikling af procedurer tilpasset til specifikke kundeopgaver.

Vi kan måle på partikler, metaltråde og polykrystallinske overflader i både syre og basiske elektrolytter.

Vi kan hjælpe med:

  • Bestemmelse af ruhed og kapacitans (Elektrokemisk Impedans Spektroskopi, EIS)
  • Elektrokemisk overfladeareal, ECSA (CO stripping, brint adsorption)
  • Elektrokatalytisk aktivitet i forskellige reaktioner (elektroreduktion og -udvikling af ilt, oxidation af metanol, udvikling af brint, etc.) 
  • Stabilitet af katalysatorer i forskellige reaktioner (Accelererede Stress Tests, AST)
  • Elektroplatering, rughedsbehandlinger
  • Korrosionsundersøgelser   

Kombinerede analysemetoder giver de bedste resultater:

Hos Nanoproduktion og Mikroanalyse på Teknologisk Institut, kan vi kombinere resultater fra flere forskellige state-of-the-art analyseinstrumenter og hermed tilbyde dig et design af analyser tilpasset lige netop dit materiales betingelser, med en kort leveringstid.

Kontakt

Kontakt sektionsleder Christoffer Mølleskov Pedersen for mere information. Christoffer kan kontaktes på chm@teknologisk.dk eller +45 7220 1055.