Enkel teknologi viser testresultater på tøj

Charlotte  Fischer

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 21 35.

QR kode - Smartphone

Enkel teknologi viser testresultater på tøj

Hvor meget krymper T-shirten efter flere gange vask? Hvor godt beskytter badedragten mit barn mod solens farlige UV-stråler? Hvor vandafvisende er flyverdragten?

I 2012 kan forbrugerne hurtigt og nemt selv finde svar på disse spørgsmål i butikkerne på tøj, som Teknologisk Institut har testet til at være i en tilfredsstillende kvalitet.
Forbrugerne skal blot med sin smartphone scanne en særlig stregkode, en såkaldt QR-kode, der sidder på et mærkat på tøjet. Sekunder efter vil en kort video poppe op og forklare om den test, som tøjet har været igennem på Teknologisk Instituts tekstillaboratorium.

Det danske børnetøjsfirma MELTON A/S & MIKK-LINE A/S er en af de første, der har valgt at bruge den nye moderne teknologi, som Teknologisk Institut nu tilbyder kunder i tekstilbranchen. Purchasing Manager Brian Sørensen fra MELTON A/S & MIKK-LINE A/S er ikke i tvivl om, hvorfor tiltaget er en god idé.

- Vi oplever initiativet som meget attraktivt for vores forretning. Rent markedsføringsmæssigt får varen et løft som en kvalitetsvare. Samtidigt får kunden på en visuel og letforståelig måde et overblik over, hvad testen af det enkelte stykke beklædning indebærer. Og det har hidtil været svært at synliggøre og forklare over for forbrugerne, siger Brian Sørensen.

QR-kode øger tilliden til tøjmærket
MELTON A/S & MIKK-LINE A/S har endnu ikke forsynet tøjet med QR-koder. Det sker i løbet af 2012, og Brian Sørensen er spændt på at høre forbrugernes reaktioner og regner med, at de vil tage godt imod nyheden.

- Jeg er sikker på, at tiltaget vil øge den sikkerhed og tryghed, som forbrugerne forbinder med vores ’brand’. Kvalitetsmæssigt kan vi effektivt dokumentere, at varen er i orden, og det er essentielt for forbrugerne, der køber funktionelt børnetøj. Troværdigheden og markedsføringsværdien får kun et ekstra løft af QR-koden, også selvom kunden ikke nødvendigvis bruger den. Alene signalværdien er en forstærkende effekt, forklarer Brian Sørensen.

Fakta
Det er vigtigt at kunne dokumentere, at beklædning eller andre tekstiler er i orden og overholder lovgivningen. På Teknologisk Instituts akkrediterede tekstillaboratorium kan du få testet dit produkt og få hjælp til at dokumentere produktets egenskaber over for forbrugerne via den nyeste moderne mobilteknologi med QR-koder og videoafspilning på smartphones.

Hvad kan du få hjælp til af Teknologisk Institut?

  • Test i henhold til specifikationer eller forventelige egenskaber for beklædning og tekstil
  • Rådgivning om produktudvikling eller forbedring af brugsegenskaber 
  • Oeko-Tex® certificering
  • Tekstillaboratoriet kan tilbyde prøvning efter næsten alle gængse internationale standarder inden for blandt andet EN, ISO, SIS og ASTM.