Faciliteter til printet elektronik - Bæredygtige og funktionelle blæktyper

Zachary J. Davis

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 25 07.

To mænd i forgrunden i laboratorie med printere

Faciliteter til printet elektronik - Bæredygtige og funktionelle blæktyper

På Teknologisk Institut forstår vi, hvor vigtige bæredygtige praksisser er i printbranchen.

Sølv-baseret blæk har fremragende elektriske og mekaniske egenskaber, men priserne er ustabile og forventes at stige i fremtiden. Det betyder, at denne blæktype ikke er bæredygtig - især ikke til elektroniske applikationer, der har kort levetid, som fx e-tekstiler og bærbare enheder.

For at imødegå denne bæredygtighedsudfordring udvikler Teknologisk Institut funktionelt blæk, der bruger biobaserede og bæredygtige materialer. Derudover arbejder Teknologisk Institut på genanvendelige blæktyper.

Et lovende alternativ, som Teknologisk Institut udforsker, er kobberbaseret (Cu) blæk, som tilbyder fremragende elektrisk ledningsevne og mekaniske egenskaber, samtidig med at det er mere økonomisk overkommeligt og bæredygtigt end sølv. Kobber er rigeligt forekommende og omkostningseffektivt, og disse blæktyper kan printes ved hjælp af forskellige teknikker og er velegnede til langvarige elektroniske enheder.

Hvis du gerne vil vide mere om Teknologisk Instituts kobberbaserede blæk, herunder de seneste sikkerhedsdatablade (SDS), er du velkommen til at kontakte os – så giver vi dig de oplysninger, du har brug for.

C033_NRN_#copper print from the screen printer

Sølv-nanotrådsblæk (AgNW) – Denne type blæk bruges typisk til ledende og transparente belægninger. Hvis du gerne vil have mere information om vores AgNW-blæk samt de nyeste sikkerhedsdatablade (SDS), bedes du kontakte os, og så sender vi dig de oplysninger, du har brug for.

C033_NRN_#transparent_ dti