Financial Times kårer Odense Robotics StartUp Fund som en af Europas bedste startup hubs

Anne-Lise Høg Lejre

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 16.

-

Financial Times kårer Odense Robotics StartUp Fund som en af Europas bedste startup hubs

Den britiske avis Financial Times har netop kåret Europas bedste startup hubs og accelerator programmer – og med på listen er Odense Robotics StartUp Fund og dens inkubator ved Teknologisk Institut.

Faktisk er fonden og inkubatoren den eneste på listen, som udelukkende er dedikeret til robotteknologi. Det gør den til intet mindre end en af de bedste hubs for robot- og dronestartups i Europa.


14. marts 2024

I dag har Financial Times og Sifted offentliggjort en liste over Europas bedste startup hubs og acceleratorprogrammer i samarbejde med analysebureauet Statista.

Odense Robotics StartUp Fund og dens inkubator ved Teknologisk Institut er samlet set placeret som nummer 36 på listen, som rummer i alt 125 hubs fra ikke mindre end 19 europæiske lande.

- Mange aktører har arbejdet hårdt og længe for at give robot- og dronestartups de bedste betingelser for at vokse som en del af robotmiljøet her i Odense, Danmark. Vi har længe vidst, at vi har et stærkt tilbud med Odense Robotics StartUp Fund og inkubator hos Teknologisk Institut. Med denne nye liste fra Financial Times er det nu officielt, at vi er en af de bedste hubs for robot- og dronestartups i Europa. Det er en blåstempling af fondens unikke tilbud og resultatet af det stærke samarbejde i det danske robotøkosystem, siger Søren Elmer Kristensen, CEO i Odense Robotics.

Udpeget blandt mere end 2.000 europæiske hubs

Gennem Odense Robotics StartUp Fund kan robot- og dronestartups fra Danmark og udlandet få adgang til kapital, unik brancheviden og et internationalt anerkendt inkubationsmiljø hos Teknologisk Institut i Odense.

Derudover får de sparring fra bl.a. fondens stiftere, som på baggrund af deres dybe indsigt i industrien agerer som mentorer. Det er en succesfuld opskrift, der gør innovation til forretning.

- Vi ønsker at gøre vejen fra idé til markedsparat teknologi lettere for spirende robotiværksættere. Vi er derfor sammen med vores samarbejdspartnere i Odense Robotics utrolig stolte af denne internationale anerkendelse. At vi kan sætte Teknologisk Instituts robotspecialister og innovationsfaciliteter i spil på en måde, som tiltrækker ikke kun Danmarks bedste robotidéer, men også dem uden for landets grænser, kommer ikke kun de nye virksomheder til gavn, men hele samfundet, siger direktør Anne-Lise Høg Lejre fra Teknologisk Institut.

Mere end 2.000 hubs i Europa er blevet inviteret til at deltage og efterfølgende tildelt en score på baggrund af vurderinger fra alumne, investorer, entreprenører og forskere.

Alumne er blevet bedt om at vurdere på baggrund af følgende kriterier: Mentorer, sparring til forretningsudvikling, netværk, funding, infrastruktur og vejledning omkring juridiske spørgsmål. 

Se den samlede liste fra Financial Times her

Om Odense Robotics StartUp Fund

Odense Robotics StartUp Fund er en erhvervsdrivende fond med det formål at give robotiværksættere fra Danmark og udlandet lettere adgang til kapital, sparring og et stærkt inkubationsmiljø:

  • Få adgang til stiftervenlig kapital i form af et lån, som du betaler tilbage, når du kan.
  • Styrk din forretningsstrategi, så du er klar til at pitche til indledende kunder og investorer.
  • Udvikl din prototype til et levedygtigt produkt i Teknologisk Instituts inkubator i Odense, hvor du får kontorplads, arbejder sammen med andre startups og får adgang til avanceret teknisk udstyr.
  • Mentorforløb med ledende skikkelser fra Danmarks robot- og dronebranche samt tekniske eksperter og business coaches.
  • Udvid dit netværk i Danmarks blomstrende robot- og droneøkosystem, mød partnere, fremtidige investorer og andre startups.

www.robotstartupfund.dk