StartUp Hub har stor succes: Otte ud af ti virksomheder klarer sig godt

Kurt  Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 11.

-

StartUp Hub har stor succes: Otte ud af ti virksomheder klarer sig godt

Hele otte ud af ti virksomheder fra Odense Robotics StartUp Hub på Teknologisk Institut i Odense brager derudad, efter de har forladt den innovative kuvøse for robotstartups.

Det viser nye tal fra Odense Robotics.

Det er i år fem år siden, at den første robot- og teknologivirksomhed fik hjælp i StartUp Hubben, og det har givet anledning til at kigge på, hvordan startup-virksomhederne har klaret sig efter deres forløb i hubben. 

- Vores nye tal viser utvetydigt, at den unikke opsætning på Odense Robotics StartUp Hub fungerer. Otte ud af ti virksomheder fortsætter med at udvikle deres produkt eller virksomhed, når de forlader hubben. Det er en høj succesrate, som vi kan være stolte af, fortæller Mikkel Christoffersen, der er administrerende direktør for Odense Robotics, i en pressemeddelelse fra Odense Robotics.

-

Centerchef hos Teknologisk Institut, Kurt Nielsen, er ikke i tvivl om, hvad StartUp Hubben har af betydning, når det kommer til at sætte robotteknologi og Odense på verdenskortet.

- StartUp Hubben er en unik mulighed for de mest innovative robotstartup-virksomheder både nationalt men i den grad også internationalt. Vi hjælper dem med de bedste idéer igennem den udfordrende startfase, så de bliver klar til det globale verdensmarked, hvor vi stadig ser et kæmpe potentiale for dansk robotteknologi, fortæller han.

Stor udvikling hos de små

Siden 2015 har StartUp Hubben budt 33 virksomheder velkomne til et acceleratorforløb for startup-virksomheder med særligt potentiale.

De fleste af virksomhederne har udviklet sig meget, siden de gik ind ad dørene til Teknologisk Instituts innovative robothaller første gang, hvor mange af dem kun havde få ansatte. Faktisk er det gået så godt, at virksomhederne nu samlet set beskæftiger mere end 150 fuldtidsansatte. Herudover har virksomhederne sikret sig mere end 25 millioner euro i eksterne investeringer siden StartUp Hubbens start i 2015.

Den store succes bliver i den grad også bemærket hos Odenses borgmester.

- I løbet af få år er Odense blevet anerkendt som en af ​​verdens førende robotbyer. Mange succesrige robot- og drone-startups har været en del af Odense Robotics StartUp Hub, og flertallet har været i Odense-området. Her har de udviklet deres forretninger yderligere - skabt vækstvirksomheder og arbejdspladser for Odense, siger Odense-borgmester, Peter Rahbæk Juel, til Odense Robotics.

Odense Robotics StartUp Hub finansieres direkte med et tilskud fra Den Europæiske Socialfond - administreret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse - med et finansielt bidrag fra Odense.