Gode råd til små virksomheder, der vil i gang med robotter

Søren Peter Johansen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 28 59.

Gode råd til små virksomheder, der vil i gang med robotter


At robotter kun er for kæmpestore produktionsvirksomheder er en skrøne. I takt med den teknologiske udvikling bliver robotterne hele tiden bedre og billigere. Derfor kan det også være interessant for små virksomheder at automatisere nogle af deres processer med robotteknologi.

- I dag kan robotter hjælpe med alt lige fra at pakke, skrue, svejse, slibe, og efterhånden er det faktisk sådan, at den samme robot kan bruges til flere af de ting, fortæller robotekspert og faglig leder Søren Peter Johansen fra Teknologisk Institut.

Små virksomheder er dog typisk anderledes organiseret, og skal tage nogle andre forholdsregler, når de vil i gang med robotter. Så her kommer Søren Peter Johansen med tre gode råd til mindre virksomheder, der overvejer at tage deres første skridt med robotter.

1. Søg viden

Tag på messer, besøg andre virksomheder, deltag i gå-hjem-møder. Kig dig omkring, og se hvad andre bruger robotter til. Måske ser du noget, som du ikke var klar over og som kan anvendes i lige præcis din virksomhed.

2. Find en partner

Find én god eller nogle få gode partnere, der kan hjælpe dig med at få automatiseret produktionen. Vælg kun én eller få partnere, fordi det tager tid for dem at lære din virksomhed og dine processer at kende.

3. Start langsomt

Start simpelt. Det er nemmere at komme i mål med noget, der ikke er alt for svært. Ved at starte langsomt lærer man robotterne at kende, og man skyder ikke for mange penge i noget, der måske ikke fungerer. Med det første automationsprojekt er man med til at modne hele virksomheden til at automatisere, og kommer man godt i mål med det første, er man også godt i mål med det næste projekt.

Bliv klogere

Vil du blive endnu klogere på, hvordan din virksomhed bliver klar til at automatisere med robotter, hvilke typer robotter der findes, og hvordan du kan optimere den eksisterende produktion, så virksomheden bliver klar til robotter? Så læs også:

Fem grunde til at overveje cobots i din produktion

Gør dine medarbejdere klar til at arbejde med robotter

10 klassiske faldgruber ved automatisering