Sådan øger du din produktivitet mere end 30 procent (og bliver klar til robotter)

Søsser  Schmidt

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 35 01.

-

Sådan øger du din produktivitet mere end 30 procent (og bliver klar til robotter)

Ved hjælp af Lean-konceptet kan virksomheder optimere deres produktionsprocesser og forvente en øget produktivitet på mere end 30 procent.

Udover højere produktivitet som direkte effekt af Lean kan virksomheder, der går med tanker om at investere i robotteknologi og automatisere produktionen, forvente endnu en gevinst. Ved at indføre Lean før en investering i robotteknologi bliver virksomheden skarp på sine manuelle processer, får dem trimmet, får skabt flow og elimineret eksisterende flaskehalse og andre problematikker, som automatisering i sig selv ikke løser. Herved undgås at automatisere spild.

Teknologisk Instituts erfarne Lean-eksperter skriver herunder om de gevinster, de oftest ser hos de virksomheder, de arbejder med.

TAKT og KIT som driver i implementering af Lean-konceptet

KIT betyder byggesæt. I KIT er styringen organiseret efter det færdige produkt og ikke de enkelte komponenter i produktet. Det betyder fx, at delene til et produkt leveres til montagen samlet i kit og ikke som ni enkeltdele på hver sin palle. Herved minimeres håndteringer og transport til det færdige produkt.

TAKT er et tidsrum. Taktstyring er baseret på, at for hver TAKT (et døgn, en arbejdsdag, eller evt. 2,5 time) færdiggøres et fastlagt antal komponenter, og for hver TAKT skal ordren være en proces længere fremme i produktionsforløbet. Herved forenkles styring og overvågning.

For eksempel: For hver TAKT på én time skal der fremstilles otte enheder. Så ved alle hele tiden, om planen følges. Hvis man blot ved, at der på en uge skal laves 296 stk., mister man hurtigt overblikket.

TAKT og KIT-styring giver mange fordele, og her nævnes nogle få:

  • Kort gennemløbstid
  • Konstant gennemløbstid
  • Stor overskuelighed for alle
  • Behovet for detailplanlægning elimineres, da det kun er nødvendigt at igangsætte ordrer til hver TAKT og styre kapaciteten
  • Leveringsikkerheden øges
  • Meget højere produktivitet
  • Langt mindre stress
  • Et klart defineret produktionskoncept der forstås af alle, og som er let at forankre i hele organisationen.

Omkostningen for implementeringen af konceptet er minimal, og inddrages alle fordele, er den stort set forsvindende.

Teknologisk Institut har over 20 års erfaring med Lean-tilgangen og indførelse af Lean i danske virksomheder og organisationer. Få del i den erfaring med uddannelsen "Lean Navigatør i produktion" og oplev markante forbedringer på tid, produktivitet, kvalitet, medarbejdertilfredshed mm.

Bemærk! Vi giver effektgaranti. Hvis den økonomiske gevinst ved uddannelsens afslutning ikke er mindst 100.000 kroner, så kommer vi ud og finder den.

LÆS MERE OM LEAN-UDDANNELSEN HER