Gummi - problemløsning og produktudvikling

Morten  Normann-Fyhn

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 13 19.

Metalrør med gummipakning

Gummi - problemløsning og produktudvikling

Teknologisk Institut kan hjælpe din virksomhed med mange problemstillinger og udfordringer relateret til gummikomponenter – fra enkeltstående fejlfinding og problemløsning til rådgivning om materialevalg og sparring om produktudvikling og design.

Vi rådgiver alle typer virksomheder, der bruger gummikomponenter i produktion eller slutprodukter.

Fejlfinding og problemløsning ved defekter og utætheder

Selvom gummikomponenter ofte er små, kan defekter få stor betydning for blandt andet produktionsgang og effektivitet. I værste fald kan der opstå kostbare produktionsstop. Vi rykker hurtigt på akut opståede problemer og yder troubleshooting, hvis for eksempel:

  • Ventiler, pakninger, slanger eller membraner er utætte eller defekte
  • Gummilister ikke slutter tæt
  • Vibrationsdæmpning eller stødabsorbering ikke virker efter hensigten
  • Der er gummirester eller mikrogummi i produktionen
  • Der er dårlig vedhæftning
  • Der er dårligt samspil med andre materialer.

Uanset problemets art eller omfang kan vi analysere, hvad der er årsag til udfordringerne – og rådgive dig om, hvordan du kommer godt videre. Rådgivningen omfatter også screening af markedet for leverandører, der kan levere gummiprodukter med præcis de egenskaber, du har brug for.

Uønsket kemi og bæredygtighed

På Teknologisk Institut ser vi et særskilt formål i at udvikle løsninger, der kan erstatte uønsket kemi og give bedre udnyttelse af ressourcerne ved genanvendelse af materialer, herunder også gummimaterialer.

Vi kan rådgive om, hvordan gummirester kan recirkuleres, og hvilke bæredygtige gummiløsninger der kan understøtte din forretning.

Hos os kan du også få foretaget analyser af gummikomponenter, som er importeret fra markeder med mere lempelige krav end i Danmark. Vi kan blandt andet screene for ftalater, PAH’er og nitrosaminer og dermed sikre, at produktet lever op til EU’s kemikalielovgivning, REACH.

Teknologisk Institut råder over omfattende laboratoriefaciliteter med moderne og avanceret analyseudstyr.

Produktudvikling og innovation

Har du brug for gummikomponenter med særlige egenskaber i din produktion? Så kan vi rådgive dig om materialevalg og hjælpe dig med at afklare, hvilke krav du skal stille til gummileverandøren – hvad angår for eksempel gummipolymertype, hårdhed, trækstyrke, compression set, elasticitet, temperaturpåvirkning og kemikaliebestandighed. Vi udfører også kvalitetssikring af udfaldsprøver fra leverandøren, så du opnår sikkerhed for, at produktet lever op til specifikationerne.

Uvildig vurdering ved reklamationer

I forbindelse med reklamationer – for eksempel ved fund af uønskede stoffer eller uventede defekter – får du en uvildig vurdering af, om leverandøren har overholdt de kravsspecifikationer, du har opstillet for gummikomponenten.

Workshop og gummikursus

Har din virksomhed behov at afklare for eksempel materialevalg eller design af gummimaterialer, skræddersyr vi gerne en workshop efter jeres behov og problemstillinger. Eller deltag på vores tredages gummikursus, der giver en god forståelse af gummitypernes, tilsætningsstoffernes og de enkelte produktionsprocessers virkemåde og betydning for procesforløb og færdigvareegenskaber.