Kemisk identifikation af fremmedlegemer og materialer

Peter  Nørby

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 17 42.

Raman mikroskop laboratorie

Kemisk identifikation af fremmedlegemer og materialer

I alle brancher opstår der jævnligt problemer med fremmedlegemer i produktionen eller i et produkt. Har du fundet et fremmedlegeme, og ved du ikke, hvad fremmedlegemet består af? Så er der brug for hurtig assistance til at få det undersøgt.

Undgå dyre produktionsstop med dag-til-dag-analyse

Teknologisk Institut kan identificere partikler, fragmenter, aflejringer mv. fundet i produktionen eller i produkter og tilbyder lynhurtig analyse af alle typer og størrelser af fremmedlegemer.

Ved hjælp af specialiseret udstyr, et stort kemi- og materialekendskab og en omfattende viden om processer, kan Teknologisk Institut hjælpe dig med en kemisk identifikation af det ukendte materiale.

Skånsomme analysemetoder og hurtig afklaring

Har du en meget lille prøve eller en prøve, som gerne skal gemmes, så kan skånsomme, ikke-destruktive analyseteknikker, som fx Ramanspektroskopi og FTIR-spektroskopi give afgørende kemisk information - uden at prøven beskadiges eller går tabt.

Alle prøveemner kan analyseres

Analysen kan foretages på alt fra store emner til meget små partikler/fremmedlegemer (ned til få mikrometer i størrelse) og kan oftest gennemføres helt uden prøveforberedelse.

Teknologisk Institut råder over en lang række analyseteknikker og et stort kemisk og mikrobiologisk laboratorium - og vi kan også finde en løsning på dit problem.

I alle brancher opstår der jævnligt problemer med fremmedlegemer i produktionen eller i et produkt. Har du fundet et fremmedlegeme, og ved du ikke, hvad fremmedlegemet består af? Så er der brug for hurtig assistance til at få det undersøgt.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe med?

  • Identificering af uønsket materiale eller fremmedlegeme fundet i et produkt eller produktion. Fx indenfor fødevareindustrien, pharma/biotek eller den kemiske industri
  • Identificering og bestemmelse af metalliske fremmedlegemer i produkter og produktionsmiljøer - fx spåner og partikler af stål, aluminum og messing eller svejsestøv
  • Isolering og identificering af synlige partikler og fibre i væske eller pulver
  • Identificere kemiske forskelle på fibre/plastfragmenter eller fragmenter af lak og maling, der visuelt er identiske
  • Kvalitetskontrol af produkter, herunder polymerer og mineraler
  • Kortlægning og visualisering af fordelingen af indholdsstoffer i produkter, fx i tabletter og prøvetværsnit
  • Dokumentation af homogenitet mellem forskellige produktionsbatches
  • Tilknytning af uvildig rådgivning omkring kildeårsag og produktionsudfordringer
  • Dag-til-dag-analyse.

Læs mere om hvordan Ramanspektroskopi og FTIR-spektroskopi kan anvendes til kemisk identifiation af fremmedlemer og materialer.