Harskning og off-flavour i fødevarer

Kirsten  Jensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 48.

Oxidativ status i fødevarer

Harskning og off-flavour i fødevarer

Det er velkendt, at fedtoxidation i fødevarer forårsager forringelser af spisekvaliteten, ved dannelse af harsk lugt eller uacceptabel smag. Oxidation eller nedbrydning af protein, kan medføre tilsvarende forringelser.

Kvalitetsændringerne vil ofte indebære en begrænsning af holdbarheden, hvorfor en dokumentation af oxidativ status i et produkts holdbarhedsperiode kan være hensigtsmæssig.

DMRI’s kemiske laboratorium er et uvildigt og uafhængigt laboratorium akkrediteret af DANAK i henhold til DS/EN ISO/IEC 17025. Laboratoriet har mange års erfaring inden for analyse af fødevarer, bl.a. med dokumentation af oxidativ status og rådgivning på området.