ifm's kunder efterspurgte nemmere integration af 3D-vision: Plug & play-løsning var svaret

Francois  Picard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 17 92.

ifm's kunder efterspurgte nemmere integration af 3D-vision: Plug & play-løsning var svaret

"Hvordan kan vi integrere jeres smart-kameraer i vores produktionslinje ved at anvende UR-robotter?".

Det spørgsmål fik tyske ifm, som blandt andet udvikler optoelektroniske 3D-sensorer, af sine kunder. Da virksomheden ikke kendte svaret, søgte den rådgivning hos Teknologisk Institut.

- Vi havde ikke nogen knowhow om det, og derfor ledte vi efter en sparringspartner i Europa, fortæller Ville Olbrich, der er projektleder hos ifm.

Teknologisk Institut har derfor hjulpet ifm med at programmere en URCap, så ifm's kunder nu kan integrere ifm's 3D-teknologi i deres produktionslinjer til at udvikle plukningsprocesser med en UR-robot.

- Med URCap’en får de en plug & play-løsning, og det er derfor meget nemt at anvende ifm's kameraer gennem en intuitiv brugergrænseflade, siger Francois Picard, som er specialist og softwareudvikler hos Teknologisk Institut.

- Der er ikke behov for en ekstern computer til opsætning, programmering af vision-algoritmer, eller betjening af kameraet. Alt kan betjenes fra robottens brugergrænseflade. Løsningen er køreklar, og det er fuldstændig gennemsigtigt for dig som bruger, hvad du skal gøre, tilføjer han.

-

Som en app til din smartphone

URCaps er software-applikationer, der kan installeres i kollaborative robotter fra Universal Robots og udvide robotternes egenskaber.

URCaps er ligesom applikationer til smartphones, fortæller Francois Picard.

- Det er et stykke software, som gør det muligt at kommunikere direkte med specifikt hardware, der er forbundet med UR-robotter. Så du skal blot tilslutte kameraet til robotten, og så virker det, uddyber han.

Udover brugergrænsefladen har Teknologisk Institut også hjulpet ifm med GUI-designet (graphical user interface) og med at beslutte, hvilken slags funktion ifm skal tildele robotprogrammerne, fortæller Ville Olbrich.

- Jeg er forbløffet over, hvor hurtigt projektet er forløbet, og kvaliteten vi ser i dag. Vi er rigtig glade for, at vi har valgt Teknologisk Institut til at samarbejde med os og med Universal Robots i det her projekt, afslutter han.

-

TRE GEVINSTER VED AT ANVENDE URCAPS

1. Nemt og intutivt

URCaps gør det lettilgængeligt for brugere at konfigurere teknologier. Derfor behøver du ikke nødvendigvis at være robotprogrammør for at anvende URCap’en.

2. Færre omkostninger, større tidsbesparelser

Når man anvender URCaps er der færre risici forbundet med at anvende en teknologi, fordi du sparer tid ved at kunne konfigurere direkte fra robotten og ikke skal programmere alt fra bunden – implementeringstiden bliver altså reduceret kraftigt.

3. Integration af automationsteknologi med UR-robotter

Brugeren kan programmere komplekse automationsprocesser, der involverer brugen af tredjeparts software og hardware, som er en nem og ligetil metode. Gennem URCap’en kan brugeren nemt og intuitivt forbinde ny hardware og tilføje nye kommandoer for eksempel til at opsamle data eller udføre bestemte bevægelser – direkte fra robottens controller.
 

Teknologisk Institut udvikler URCaps. Vi kan bidrage fra den indledende fase, hvor vi definerer og specificerer, og frem til den afsluttende certificering. Vi kan også indgå som konsulenter og hjælpe virksomhederne, der selv vil stå for udviklingsprocessen. Læs mere om, hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed med URCaps.