Introduktion til 3D-print - Processer

Brian Lykke Christensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 58.

Mand ved slibemaskine

Introduktion til 3D-print - Processer

Når man siger ’3D-print’, tænker langt de fleste på den konkrete proces, der forgår inde i selve printeren, hvor lag af pulver eller væske svejses sammen ved hjælp af lasere, til de danner et færdigt emne.

Men faktum er, at 3D-print består af en lang række processer, og både forberedelsen og efterbehandlingen spiller en væsentlig rolle for det færdige resultat – især hvis man ønsker at gentage resultatet flere gange. Det gælder ikke mindst, når vi taler om metal 3D-print.

Billedet herunder viser nogle af de processer, der typisk er en del af selve produktionen, og her er forberedelsen ikke engang medtaget.

Grafisk model af 3D-print processer

Selvom nogle processer spiller en større rolle end andre, er det den samlede proceskæde, der er afgørende, så dén skal optimeres og dernæst låses. Først herefter er 3D-print er klar til industrialisering, hvor man kan gentage det samme resultat igen og igen i den helt rigtige kvalitet.

Derfor er det vigtig at være bevidst om såvel de enkelte processer som den samlede proceskæde, når man skal specificere sine emner optimalt til 3D-print – det gælder både, hvis man 3D-printer i egen virksomhed, eller hvis man bruger en ekstern leverandør.