Kaffefirma udvinder olie til kosmetik gennem superkritisk CO2-teknologi

Frederik R Steenstrup

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 23 57.

Kaffefirma udvinder olie til kosmetik gennem superkritisk CO2-teknologi

Iværksættervirksomheden Kaffe Bueno har i et projekt med Teknologisk Institut genbrugt kaffegrums til udvinding af olie til naturlig kosmetik gennem teknologien superkritisk CO2.

Superkritisk CO2 har en bred vifte af anvendelsesmuligheder på tværs af industrier, og har vist sig som en overlegen teknologi, når det blandt andet kommer til ekstraktion af essentielle olier. Superkritisk CO2 har den store styrke, at det er et miljøvenligt opløsningsmiddel, som genanvender CO2, så det ikke slipper ud i atmosfæren.

Kaffe Bueno så netop denne teknologi som anvendelig for deres projekt, da de ønskede at ekstrahere kaffeolie fra kaffegrums, og efterfølgende bruge disse olier til at fremstille naturlig kosmetik. Derfor kontaktede de Teknologisk Institut, for at starte et samarbejde.

 - Vi blev inspireret af at se hvor meget kaffe der egentlig går til spilde ved produktion. Derfor er vores vision at skabe en cirkulær økonomi centreret omkring kaffe, fortæller medstifter af Kaffe Bueno, Juan Medina.

Læs mere: Om pilotproduktion på Teknologisk Institut

På Teknologisk Instituts superkritiske CO2-anlæg er en mindre pilotproduktion af denne kaffeolie blevet ekstraheret, som Kaffe Bueno kan bruge til at arbejde videre med deres idé om at bruge olien i kosmetik.

- Selve processen er enkel. Vi tilsætter kaffegrums til maskinen, starter ekstraktionsprocessen og efter nogle timer kan vi tappe kaffeolien, siger Mark Holm Olsen, specialist i Plast og Emballage hos Teknologisk Institut.

Teknologisk Institut har et stort fokus på genanvendelighed og cirkulær økonomi og hjælper flere virksomheder med at få et udbytte ud af deres affaldsprodukter. I dette projekt var det netop denne tankegang, som kunne hjælpe Kaffe Bueno videre med deres projekt.

- Teknologisk Institut hjælper os med at vise at vores løsninger virker. Er resultatet succesfuldt, har vi mulighed for at præsentere det på et større marked, siger Juan Medina.

Teknologisk Institut tilbyder pilotproduktion inden for en række industrier, hvor virksomheder kan afprøve fremstilling af nye produkter uden at investere i produktionsudstyr.  

Læs mere: Superkritisk CO2-teknologi