Kvalitetssikring af belægninger - FDA accept

Claus  Mathiasen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 15 77.

Close-up af glatte metalemner med belægning

Kvalitetssikring af belægninger - FDA accept

I samarbejde med det anerkendte amerikanske U.S. Food and Drug Administration (FDA), som er ansvarlig for godkendelse af fødevare- og medicokontaktmaterialer, har Teknologisk Instituts Tribologicenter gennemgået de kommercielle kromnitridbelægninger (CrN-familierne) og diamantlignende lavfriktionsbelægninger, de såkaldte DLC’er.

FDA ser ingen problemer i at benytte Tribologicentrets belægninger CrN-SD, CrN-SS, CrN-HP og DLC-TR i relation til gentagen og/eller vedvarende kontakt med fødevarer. Belægningerne kan også anvendes ved fremstilling af emballage eller tilsvarende ved sprøjtestøbning eller andre formgivningsprocesser. Evalueringen er foretaget af divisionen for Food Contact Notification i henhold til section 409 of the Federal Food, Drug and Cosmetic Act.

FDA-godkendelser for kontaktmaterialer i relation til fødevareproduktion er noget, der efterspørges af stadigt flere kunder - og nu er der så officiel FDA’s accept i relation til industriel anvendelse hertil.

Hvis du har spørgsmål eller behov for yderligere uddybning af detaljerne om brugen af vores belægninger i fødevare- og/eller medicosektoren, står vi selvfølgelig altid til rådighed.