Målinger af lugtstoffer i landbrug og andre industrier

Morten  Køcks

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 23 80.

Målinger af lugtstoffer i landbrug og andre industrier

Der er et stigende behov for måleteknologi til dokumentation og optimering af lugtreducerende teknologier herunder biologiske og andre typer af luftfiltre, der anvendes i landbruget og andre industrier, der påvirker deres omgivelser ved at udlede lugtstoffer.                   

Teknologisk Institut kan med et mobilt massespektrometer udføre on-site målinger. Således er det muligt også over længere perioder at dokumentere rensningsgraden over et filter ved at måle online måle før og efter filteret. Skiftende indgangsbelastninger bliver således også registreret, og ændres filterets driftsparametre, er det muligt straks at få information om ændringernes effekt.

Dokumentation af rensningsgrader kan være essentielle ved udvikling af nye filtertyper og filtermaterialer, og Teknologisk Institut har stor erfaring fra udviklingsprojekter med fokus på nye filterteknologier. Samtidig er det muligt at få Teknologisk Institut til at foretage akkrediterede olfaktometrimålinger.

Renseeffektiviteten af et nyudviklet biologisk filter bestemmes. Filtret er placeret på et staldloft.

Renseeffektiviteten af et nyudviklet biologisk filter bestemmes. Filtret er placeret på et staldloft.

Lugtsfoffer fra en mark

I forbindelse med udbringning af gylle har Teknologisk Institut været med til at fastslå emissionen af lugtstoffer fra en mark. Herunder om metoden, hvormed gyllen udbredes, har en effekt på lugten.