Mængdeberegner

Frederik  Rasmussen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 16 78.

Indeklimalaboratoriet

Mængdeberegner

Opførsel, drift og på et tidspunkt, nedrivning, af bygninger kræver ressourcer og energi. Med så mange aspekter, er det vigtigt at inddrage bæredygtighedsprincipper tidligt i processen. Vurderingen og målingen af byggeriets bæredygtighed kan være vanskelig og bør ske ved brug af en certificeringsordning, der findes i flere forskellige afstøbninger. I Danmark har gøres der brug af den tyske variant, DGNB-certificeringen.   

Mange danske erhvervsbyggerier, boligkomplekser og institutioner har allerede opnået en DGNB-certificering.

Den omfattende registrering af alle dele af projekteringen, materialevalget og byggeprocessen har tidligere været for omfattende til opførslen af et enfamiliehus. I forbindelse med Den frivillige bæredygtighedsklasse (FBK), hvor Regeringen i 2023 implementere de frivillige krav som obligatoriske krav i Bygningsreglementet, er der behov for livscyklusanalyser (LCA) på enfamilieshuse.

Der er i den forbindelse udviklet en mængdeberegner, der med udgangspunkt i producentdata på allerede projekteret bygninger, skal hjælpe med at give en bud på mængden af ventilationskanal i et enfamilieshus. 

Denne mængdeberegner skal fungere som et bidrag til LCA-værktøjerne,  LCAbyg5 og det tilhørende Excel lite-værktøj, udviklet af BUILD,  hvor der er brug for beregninger af mængder på installationer til indledende undersøgelser af bygningens miljøpåvirkning. 

Download af mængdeberegner