Ventilation og bæredygtighed

Frederik  Rasmussen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 16 78.

Indeklimalaboratoriet

Ventilation og bæredygtighed

HVAC-installationer i et bæredygtighedsperspektiv.

Varme-, ventilation- og køleinstallationer er i en bygning afgørende for energiforbruget til driften og opretholdelsen af et sundt indeklima. Når bygningens samlede CO2-påvirkning skal vurderes, er driften afgørende og derfor er netop HVAC-installationerne vigtige at forholde sig til. Dette gælder i høj grad også ved opførslen af byggeriet, hvor valg af ventilationsprincipper og benyttede materialer kan have stor betydning for CO2-påvirkningen.  

Der findes allerede i dag, dokumentation for mange byggekomponenters miljøpåvirkning, grundet de omfattende bygningscertificeringsordninger. Med krav om udførsel af livscyklusvurderinger på alt nybyggeri, startende i 2023, er der kommet et øget fokus på nødvendigheden af miljøvaredeklarationer på bygningskomponenter.

Du kan læse mere om hvordan Teknologisk Institut kan bidrage med viden omkring anvendelsen af livscyklusvurderinger og miljøvaredeklarationer til vurdering af HVAC-enheders miljøbelastning på nedenstående link. 

Til udarbejdelse af dokumentation i forbindelse med certificeringsordningen, DGNB, og for at kunne kortlægge mængden af ventilationskanal tidligt i en projekteringsfase, har Teknologisk Institut udviklet en mængdeberegner.

Yderligere information om beregneren kan findes via nedenstående link