Medarbejderdreven innovation - Et uudnyttet potentiale

Knud Erik Hilding-Hamann

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 14 21.

Medarbejderdreven innovation - Et uudnyttet potentiale

150 medarbejderbidrag til opfindelser eller produktforbedringer er resultatet af Teknologisk Instituts besøg i fire virksomheder under projektet ’Hands-On Innovation i Byggeriet’.

Byggeri

Teknologisk Institut sætter turbo på den medarbejderdrevne innovation i byggebranchen. Det sker i tæt samarbejde med Dansk Byggeri, BAT-Kartellet, KPMG og Skive Tekniske Skole. Potentialet for opfinderi i byggebranchen er enormt, viser projektet ’Hands-On Innovation i Byggeriet’. Ud over de mange hundrede konkrete idéer til nye værktøjer har medarbejderne bidraget med nye metoder og forslag til at forbedre arbejdsmiljøet.

Der er store perspektiver i at øge anerkendelsen af medarbejderdreven innovation på byggepladserne og skabe de bedst mulige betingelser for at realisere og kommercialisere idéen. Hvad enten der er tale om et nyopfundet stykke værktøj, en tilpasset version af eksisterende materialer eller noget helt tredje, er der god grund til at undersøge, om opfindelsen kan patenteres og udvikles med henblik på videresalg.

Ved projektets afslutning har flere af de involverede virksomheder valgt at arbejde videre med at kommercialisere en række af de idéer, som medarbejderne fik i projektforløbet, fx udvikling af udstyr til nye højtrykskompressorer, afprøvning af idéer til afstivningsmateriel i udgravninger samt metoder til at skære i stål til gipspladevægge.

Projektet er medfinansieret af Forsknings- og Innovationsstyrelsen.