Mikroalge services - Projekter

Praveen Kumar Ramasamy

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 23 76.

Mand går og kigger på algemark

Mikroalge services - Projekter

Hos Teknologisk Institut (TI) arbejder vi med en række mikroalgeprojekter, der kan gavne både miljøet og samfundet. Vores forskning og innovation på TI fokuserer på at udnytte mikroalger til at skabe bæredygtige løsninger inden for bl.a. fødevareproduktion, foderproduktion og energiproduktion.

ReMAPP - Marker med mikroalger skaber fremtidens bæredygtige protein

I fremtiden skal proteinfoder til landbruget, som i dag er baseret på importeret soja, kunne erstattes af foderprotein, som stammer fra dansk dyrkede mikroalger. Mikrolgerne forsynes med CO2 og næring fra biogasindustriens sidestrømme. Projektet, ReMAPP, som er støttet af Innovationsfonden, forventes at kunne producere proteiner fra mikroalger med et arealforbrug, som er op til ti gange mindre end ved konventionelle foderafgrøder.

GeneBEcon - Udnyttelse af potentialet ved genredigering for en bæredygtig bioøkonomi

Formålet med GeneBEcon er at anvende nye genomiske teknikker (NGT) og bidrage til energieffektiv, lav-input og nulforurenende landbrugsproduktion og industrielt forarbejdning. Projektet vil anvende NGT i to produktionsystemer: (1) til at udvikle virusresistente kartofler og (2) til mikroalgebaseret produktion af mycosporin-lignende aminosyrer (MAA'er), der er relevante for industrien.

Micalg Prot - Grønt protein til hvid ost

Nye proteinkilder, der betragtes som miljøvenlige, ses som vigtige erstatninger for sojabønner eller fiskemel. Enkeltcellede proteiner (ECP'er) fra mikroalger er velegnede til menneskeligt konsum, fordi de indeholder alle essentielle aminosyrer, kræver mindre vand og jord til at vokse og er fri for herbicider, antibiotika og hormoner. Hindringen i produktionen af mikroalgeproteiner til plantebaseret ost er det grønne pigment klorofyl, som påvirker det endelige produkt.

ProLocAL - Protein fra lokalt dyrkede bælgfrugter og alger til økologiske høns

Projektet ProLocAL er et ICROFS Organic RDD GUDP-projekt.

Det primære mål med projektet er at forbedre det miljømæssige fodaftryk af økologisk kyllingekødproduktion ved at fodre kyllingerne med lokalt producerede afgrøder og mikroalger i stedet for importerede proteinkilder - uden at påvirke smag, tekstur eller kvalitet af kødet.