Minister fik vist den nyeste kødforskning

Lars Leopold Hinrichsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 63.

Esben Lunde Larsen på DMRI

Minister fik vist den nyeste kødforskning

Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen fik demonstreret den nyeste forskning i produktion og forædling af kødprodukter på Teknologisk Institut. 

Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen besøgte den 14. december 2015 Danish Meat Research Institute på Teknologisk Institut i Taastrup. Ministeren var ledsaget af næstformanden i Landbrug og Fødevarer, Asger Krogsgaard.

Undervejs fik ministeren bl.a. smagsprøver på en ny type lakrids-is, som er beriget med ernæringsrigtigt animalsk protein, og der blev forevist arbejdet på en maskine, som vil bringe sortering af svinetarme til pølseproduktion fra Kina tilbage til Danmark.

Desuden fik ministeren lejlighed til at sætte sig ind i den nyeste forskning og udvikling, som skal bringe CT skannings-teknologi ud på slagterierne, samt en gennemgang af den vigtigste forskning inden for fødevaresikkerhed.

​- Det var meget fascinerende at se den forskning og udvikling, der udføres her med bl.a. teknologi til automatisering og forskning i dyrevelfærd. Det er både med til at fastholde arbejdspladser i Danmark og skabe værdi for virksomhederne, sagde Esben Lunde Larsen efter besøget.

I forbindelse med rundvisningen påpegede direktør Lars Hinrichsen blandt andet vigtigheden af at kunne rekruttere unge til uddannelserne inden for fødevarebranchen.

- Vi er meget optaget af talentudvikling. Pipelinen er ved at tørre ud, og det er vigtigt at gøre de unge interesserede i fødevarer og særligt kødbranchen. Der ligger en stor opgave i forhold til dialogen med de unge, sagde Lars Hinrichsen.

Yderligere oplysninger
Forretningsdirektør Lars Hinrichsen, DMRI, Teknologisk Institut, mobil: 7220 2663, mail: lhin@teknologisk.dk.