Mobilt dampsugeanlæg sikrer højt hygiejneniveau
Vælg side
Dampsug på slagterier mindsker svind
Forurening med fækalier, hår og snavs på slagtekroppe forekommer med mellemrum og er svært at undgå. Ved at anvende dampsugning fjernes forureningen effektivt på slagtekroppe, da overfladen bliver desinficeret med damp. Metoden forbedrer derved slagtehygiejnen og øger fødevaresikkerheden.
Af og til forurenes en slagtekrop utilsigtet og istedet for at skære det forurenede område væk, kan det renses med dampsug. Det betyder højere udbytte, bedre fødevaresikkerhed og mindre risiko for krydskontaminering. Og så er det hurtigere for en operatør at dampsuge en slagtekrop/delstykke, end at skære det forurenede område fra.
Artikel:
Meinert, L. (2023) Steam for decontamination. Fleischwirtschaft int. nr 3, side 32
Dampsug kan bruges i alle typer fødevarevirksomheder
Det mobile dampsugeanlæg kan anvendes, hvor der ikke er installeret damp og/eller vakuum i forvejen, der kræves kun vand og el. Dampsug kan med fordel anvendes til renholdelse af fx bånd under produktion. Anlægget er nemt at rengøre, og der findes to forskellige design af dampsugehåndtag som tilbehør - Tubular 5 og Classic.
Hos Danish Crown i Herning har de gennem længere tid benyttet det mobile dampsugeanlæg, og Kurt Andersen, mestersvend, udtaler: ”Her på Danish Crown benytter vi et mobilt dampsugeanlæg i et område af slagteriet, hvor der ikke er installeret damp. Vi er rigtig glade for det mobile anlæg, da det er med til at øge fødevaresikkerheden”. |
Videoen og billederne herunder viser demonstration af udstyret via ArneCo - DA Group ApS.
Dampsugning har gennem mange år været en effektiv metode til at fjerne uønsket forurening på slagtekroppe.
Læs mere i denne artikel fra Plus Proces.